|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Informació

Dijous, 13 d'octubre de 2016

Una casa del carrer Teresa Oller s'esfondra sense provocar danys personals

El carrer continua tallat pel risc que suposa la façana de l'edifici.
La coberta d'una casa deshabitada situada al carrer Teresa Oller número 9 es va esfondrar ahir poc després de les 9 del vespre, sense provocar cap dany personal. La paret mitgera que separava la casa del solar buit del costat va caure, cosa que va provocar l'esfondrament en cadena de la coberta. L'edifici feia anys que estava abandonat i deshabitat, i probablement el detonant de l'ensorrament va ser la pluja intensa d'ahir a la tarda.

La Policia Local va tallar el carrer de forma immediata, i a hores d'ara continua tallat pel risc d'esfondrament de la façana. Els bombers també van actuar-hi per fer les primeres tasques de comprovació de l'estat de l'edifici. Des de l'Àrea de Territori de l'Ajuntament, s'ha contactat amb la propietat per tal que adopti urgentment mesures de seguretat per evitar més enfonsaments i perquè enderroqui la façana, a punt de caure.

L'Ajuntament de Cardedeu té inventariades altres finques abandonades i deshabitades del municipi que es troben en estat ruïnós o indicis de ruïna, algunes de les quals ja han estat enderrocades per la propietat o bé subsidiàriament, i d'altres han estat requerides perquè hi actuïn.

Recordem que les persones propietàries de finques tenen l'obligació de mantenir-les en bon estat de conservació per evitar situacions com la del carrer Teresa Oller. Els habitatges buits o abandonats no tenen el manteniment necessari i això pot provocar problemes d'inseguretat greus que es poden propagar a la resta d'habitatges. Per aquest motiu l'Ajuntament seguirà amb les tasques de detecció dels habitatges buits, oferint opcions perquè se'ls doni ús i sancionant els habitatges que estiguin buits de manera no justificada.

Així mateix, emplacem que qui trobi o estigui al cas d'un edifici en risc de runa, especialment si no és visible des de fora, informi a l'Àrea de Territori a serveisterritorials@cardedeu.cat o al telèfon 93 844 41 46.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: