Tretze joves de Cardedeu finalitzen el procés de formació i treball en el sector agropecuari

Dimarts, 24 de maig de 2016
El projecte Fein@Jove, cofinançat per la Diputació i l'Ajuntament de Cardedeu, permet que el jovent pugui desenvolupar tres ocupacions: jardineria, mosso de quadra i elaboració/transformació de productes alimentaris, per tal d'adquirir habilitats que els millorin les possibilitats futures de trobar feina El projecte Fein@jove ha fet aquest dilluns la cloenda del curs 2015-2016 amb un acte que ha comptat amb la presència del jovent participant i les seves famílies; l'alcalde, Enric Olivé; la regidora de Formació i Ocupació, Núria Hernández; i Sònia Recasens, diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, així com les empreses col·laboradores.

Fein@jove és un projecte cofinançat per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Cardedeu que té per objectiu activar a joves de de 18 a 30 anys que es troben sense estudiar ni treballar des de fa més d'un any. Durant un curs escolar reben una formació en matèries transversals com llengües i matemàtiques i les competències tècniques pròpies del sector agropecuari. En un entorn real, es formen i treballen a la Fundació Viver Bell·lloc (jardineria i agricultura ecològica), a Can Tramp (mosso de quadra) i a La Païssa (elaboració i transformació de productes alimentaris i precuinats). És una formació basada en la pràctica professional, on els alumnes es formen posant en pràctica els coneixements en una situació professional real.

Durant tot el procés estan acompanyats d'un tutor que els ajuda a treballar aspectes personals com la confiança, l'autoestima, la frustració o el treball en equip per conscienciar-los de les seves capacitats i donar-los recursos per a la recerca de feina. Actualment estan fent l'última fase de la formació que acaba a finals de juny, fent una recerca activa de feina, visitant empreses, presentant currículums i fent entrevistes.

Enguany s'hi ha inscrit 18 alumnes (2 noies i 16 nois), dels quals 13 han finalitzat. El nivell de satisfacció general de l'alumnat és d'un 7,54 sobre 10, destacant com a aspectes més positius del Fein@jove el treball en equip, la recerca activa de feina i la formació a les empreses. A hores d'ara, 6 joves ja han aconseguit un contracte laboral.

Darrera actualització: 14.06.2016 | 07:21