|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Educació

Dilluns, 15 de maig de 2017

Tret de sortida al joc de l'Endevina-la!' amb comerços de la Xarxa de Comerç de Cardedeu

Divendres 12 de maig, en el marc de la Fira de Sant Isidre, arrenca una nova edició del joc de llengua Endevina-la!, organitzat per l'Oficina de Català de Cardedeu, l'Ajuntament i la Xarxa de Comerç de Cardedeu.

Atès l'èxit i la bona acollida que va tenir el joc de l'Endevina-la! l'any passat amb la col·laboració de 35 comerços, la participació de 400 persones i la recollida de més 2.700 butlletes, l'Ajuntament, la Xarxa de Comerç de Cardedeu (XCC) i l'Oficina de Català (Consorci per a la Normalització Lingüística) el tornen a posar en marxa per Sant Isidre.

Una iniciativa que pretén promoure la llengua catalana al comerç d'una manera lúdica i engrescadora i que propicia que la gent (grans i petits) s'acostin als establiments per participar en aquest joc, l'Endevina-la!, que consisteix a trobar l'expressió o la frase que s'amaga darrere d'uns jeroglífics. Amb tot, i com que es tracta d'un joc de llengua, les solucions als jeroglífics han d'estar escrites correctament en català.

Del 12 de maig al 9 de juny, quaranta-cinc establiments de la vila, adherits a la XCC, tindran penjat en un lloc visible un jeroglífic per resoldre. Qui vulgui participar en el concurs haurà d'omplir una butlleta amb la solució i les seves dades personals i deixar-la a la botiga.

El divendres 16 de juny es farà el sorteig públic de les butlletes encertants.

Hi haurà 3 premis, que consistiran en 3 vals per gastar en els comerços participants: un a sortejar entre els menors de 12 anys (50 €), un altre entre els adults encertants (50 €) i un altre entre els que hagin encertat més jeroglífics (100 €).

Durant els dies de la Fira de Sant Isidre, a la parada de la Xarxa de Comerç de Cardedeu (parc de Pompeu Fabra) es farà difusió del concurs amb un cartell, tríptics informatius, butlletes i un jeroglífic... per començar a animar la gent a participar-hi. El jeroglífic de la parada, quan acabi la Fira, estarà exposat a Vil·la Paquita.

Els jeroglífics han estat extrets del llibre de Jordi Esteban "Mots amagats. 500 enigmes per descobrir. 500 motius per somriure" de l'Editorial Àgilment.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: