|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Medi ambient

Dilluns, 13 de juny de 2016

Tractament al parc dels Pinetons per una afectació als pins

Les actuacions per combatre el tomicus es faran per fases i s'allargaran fins a la tardor.
Aquest mes de juny i fins a la tardor es farà un tractament als pins del parc dels Pinetons, als quals s'ha detectat una plaga de tomicus (escarabat comú dels brots del pi). Ara se'ls està aplicant endoteràpia, una mena d'injecció nutritiva inofensiva per a les persones. Posteriorment, es farà una esporga de seguretat, que no provocarà cap incidència més enllà de la limitació de l'espai concret on treballaran els operaris. A continuació, del 19 de juny i fins abans de la revetlla de Sant Joan, es llaurarà el sòl i s'hi aportarà mulch o jaç protector. En aquest cas es tancarà parcialment el parc per evitar molèsties a les persones usuàries, ja que pot provocar pols.

Al llarg de tot l'estiu, i com part del tractament, es preveuen regs abundants i localitzats a cada pi, ja que el tomicus es deu, en part, a l'estrès hídric per sequera que suporten els arbres. Finalment, a la tardor, es faran perforacions a capes profundes per aireació als punts més conflictius.

La cura del parc del Pinetons és una prioritat pel seu valor natural, històric i emblemàtic, i per l'ús social d'aquest espai verd.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: