|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Noves tecnologies

Dimarts, 24 de febrer de 2009

Tots els semàfors de Cardedeu funcionaran amb tecnologia LED

Totes les òptiques dels semàfors de Cardedeu se substituiran per bombetes de tecnologia LED.
Ahir ja van començar les tasques de substitució als semàfors de dues cruïlles, la de la carretera de Cànoves i el passeig de Pau Casals, i la de l'avinguda Eduard Corbella amb Àngel Guimerà.

En total es reemplaçaran 450 òptiques dels 14 semàfors del municipi. L'actuació està parcialment subvencionada per l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE), entitat pública adscrita al Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, que ha finançat la compra de les òptiques LED. L'Ajuntament només s'ha fet càrrec de la instal·lació de les bombetes, amb un cost de 19.000 euros, la meitat del cost real de l'actuació.

La instal·lació de les òtiques LED suposarà un gran estalvi energètic, ja que aquesta tecnologia funciona a través de bombetes de molt baix consum. A més, es caracteritza per una vida molt elevada, per la seva resistència, per l'alta eficiència lumínica, per la gran qualitat cromàtica, per no emetre radiacions ultraviolades ni infraroges, i per ser la font de llum més respectuosa amb el medi ambient.

Sempre que la climatologia ho permeti, d'aquí a un parell de setmanes tots els semàfors de Cardedeu funcionaran amb òptiques LED.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: