|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Noves tecnologies

Dijous, 22 de novembre de 2012

Tots els centres educatius de Cardedeu disposaran de fibra òptica abans de finals de mes

Cardedeu serà un dels primers municipis de Catalunya on totes les escoles i instituts públics tenen connexió amb fibra òptica.

Abans de finals de mes tots els centres educatius públics de Cardedeu disposaran de connexió per fibra òptica. Actualment tant les escoles com els instituts estan connectats mitjançant la xarxa de telecomunicacions municipal i Xarxa Oberta de Catalunya a la xarxa de la Generalitat, que ha confirmat a l'Ajuntament que abans del desembre activarà el servei de telecomunicacions a l'IES Arquitecte Manuel Raspall, el Sui i les escoles Germans Corbella, Ramon Macip - Dolors Granés, Mil·lenari, Can Manent i Les Aigües (el SES Pla Marcell ja disposa d'aquest servei). La connexió tindrà una capacitat de 100 Mb simètrics (tant de baixada com de pujada) que suposarà en la majoria dels casos multiplicar per 50 o més la connexió de què disposen actualment. Això permetrà una millora de capacitat de la connexió amb la xarxa i donarà més possibilitats i fiabilitat per a la utilització de noves tecnologies en l'àmbit educatiu.

El projecte de xarxa de nova generació de Cardedeu (XEDUC10) és un projecte que va néixer en el marc del Pla Cardedeu Digital  (promogut per l'Ajuntament de Cardedeu). En aquest pla, davant la constatació que a Cardedeu hi havia una gran acceptació de la utilització de les noves tecnologies en l'àmbit educatiu, (tant escoles com instituts del poble utilitzaven habitualment les noves tecnologies) es va veure clar que la potenciació d'aquests àmbits era una necessitat molt important per a Cardedeu. Per això, a través de subvencions del govern espanyol, l'Ajuntament va estendre la seva xarxa de telecomunicacions, fet que va permetre connectar edificis municipals, reduir les despeses de comunicació, i possibilitar la connexió dels diversos centres educatius i arribar a l'entrada del polígon industrial Sud.

Així doncs, durant els darrers anys, s'ha estat treballant amb el Departament d'Educació, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat i Xarxa Oberta de Catalunya per tal que s'il·luminés aquesta xarxa, que permetria finalment la digitalització de l'educació a tots els centres de Cardedeu. Les telecomunicacions són un servei indispensable,  per això l'Ajuntament està treballant per assolir acords amb operadores de telecomunicacions que possibilitin l'arribada de la fibra òptica tant al sector empresarial com al sector residencial de Cardedeu.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: