|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Cultura

Dijous, 15 de març de 2018

"Tèxtil Rase, fàbrica de cultura", propera jornada de Cardedeu en transformació

Dimarts 20 de març, a les 7 de la tarda. Parlarem de la reforma de la Tèxtil Rase, tant des de la vessant del projecte arquitectònic de rehabilitació com dels usos culturals que tindrà l'equipament.

"Tèxtil Rase, fàbrica de cultura" és el títol de la propera jornada de "Cardedeu en transformació. Idees i projectes de canvi per un nou Cardedeu" que se celebrarà el dimarts 20 de març, a les 7 de la tarda, a la sala polivalent de la Tèxtil Rase.

A l'acte s'abordarà en la seva doble vessant: el projecte arquitectònic de rehabilitació, els nous espais, el finançament de l'obra i el calendari de reforma; així com els usos cultural que tindrà la Tèxtil Rase.

A més de la presentació i introducció del projecte per part de la regidora de Cultura, Marta Cordomí, i el regidor d'Obres i Serveis, Joan Masferrer, la jornada comptarà amb la presència de dos persones expertes que contextualitzaran i detallaran el projecte:

Jaume Colomer, expert en espais culturals i comunitaris.
Consultor cultural. Professor de gestió cultural de la UB. Ha estat director de serveis d'educació, cultura i cooperació a l'Ajuntament de Sabadell i a l'Ajuntament de Barcelona.

Xavier Solà, arquitecte redactor del projecte de rehabilitació de la Tèxtil Rase per a usos culturals.

La Tèxtil Rase està classificada com a Bé Cultural d'Interès Local i inclosa en el Pla Especial i Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Urbanístic de Cardedeu. L'Ajuntament de Cardedeu va recepcionar-ne una part l'any 2006, es va adequar un espai per al Casal de joves la Fusteria, i l'any 2010 es va estrenar la sala polivalent després d'obres de reforma i rehabilitació per convertir-la en un nou espai gran i cobert, insonoritzat i climatitzat per fer-hi tot tipus d'activitats. L'any 2016 es va actuar a la nau central, rehabilitant-ne l'estructura, la coberta i els tancaments, i se’n va pavimentar l’accés, l'actual plaça de les Dones treballadores.

La part de la Tèxtil Rase propietat de l'Ajuntament disposa de 2.571,43m², que s'ampliaran a 2.992,36 m² un cop finalitzades les obres, que és previst que sigui a finals de 2019.

La jornada "Tèxtil Rase, fàbrica de cultura" té com a finalitat d'explicar, amb profunditat, un dels objectius estratègics marcats pel govern municipal. 

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: