|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Educació

Dimarts, 7 de març de 2017

Sortida ornitolingüística pels voltants de Cardedeu en la 26a edició del Voluntariat per la llengua

Guiada per Francesc Jutglar, biòleg, amant de l'ornitologia i, també, voluntari per la llengua. L'itinerari ha transcorregut per l'entorn natural de la Serreta i Vilalba.

Una cinquantena de persones participants al Voluntariat per la llengua, alumnes dels cursos de català i acompanyants van gaudir de la sortida naturalista d'observació d'ocells per donar el tret de sortida a la 26a edició del Voluntariat per la llengua de Cardedeu, que enguany arrenca amb 20 parelles lingüístiques.

La sortida va transcórrer per l'entorn natural de la Serreta i Vilalba i va ser conduïda per Francesc Jutglar, voluntari per la llengua des de l'inici del programa, el 2004, biòleg especialitzat en zoologia. Es va batejar la sortida d'ornitolingüística, amb l'objectiu de centrar-se en els dos termes d'aquesta paraula composta: ornito -identificar i sentir el cant dels ocells al llarg de l'itinerari- i lingüística -comentar els diversos noms amb què es coneixen els ocells, i també dites populars i frases fetes, com ara: ser un cap de pardals; caminar com un ànec; fer volar coloms; estar sol com un mussol; ser un passerell; no dir ni piu; amagar el cap sota l'ala... Fins i tot es va llegir un poema dedicat al picot verd, de Celdoni Fonoll.

Alguns dels assistents van portar binocles i el guia, a més, va dur un telescopi perquè tothom pogués veure els ocells llunyans de ben a prop. Abans d'acabar la sortida, el grup va repassar el nom de tots els ocells que havien identificat al llarg de l'itinerari, amb l'ajut d'una guia d'ocells, i en van comptar 45.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: