|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Mobilitat

Dimecres, 23 de juliol de 2014

S'inauguren les obres de millora de la carretera de Cardedeu a Cànoves

Signifiquen una especial millora en les condicions de seguretat viària.
Aquest dimarts s'ha fet la inauguració de les obres de millora integral de la carretera de BV-5108 de Cardedeu a Cànoves i Samalús. Les obres, que van començar fa un any, han suposat l'eixamplament de la calçada i la millora del tram, així com la construcció de quatre noves rotondes. Signifiquen una especial millora en les condicions de seguretat viària en tot el tram, que suporta una intensitat mitjana diària de 5.365 vehicles.

Durant l'acte el vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona i responsable de l'Àrea de Territori i Sosteniblitat, Joaquim Ferrer, ha destacat precisament la importància de la seguretat. «Aquesta és una obra que s'ha fet a consciència. Des de la Diputació, hem aconseguit fer arribar bones comunicacions segures també a pobles petits com Cànoves». Tant el diputat d'Infraestructures, Marc Castells, com l'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, han destacat que es tractava d'una actuació llargament reivindicada i esperada que, gràcies a la col·laboració dels ajuntaments i de la Diputació, finalment s'ha pogut fer realitat.

A l'acte hi han assistit també l'alcalde de Cànoves i Samalús, José Luis López, l'alcaldessa de Sant Antoni de Vilamajor, Maria Lluïsa Berdala, i l'alcalde de Sant Pere de Vilamajor, Martí Artalejo, a més dels responsables directes de l'obra.
El projecte ha tingut un cost de 2,5 milions d'euros que han anat a càrrec de la Diputació de Barcelona.

Les obres de millora han suposat la construcció d'una calçada de dos carrils de tres metres més vorals d'un metre, quatre rotondes de 40 m de diàmetre en les interseccions, la millora de revolts, així com l'adequació i millora dels accessos directes amb la construcció de tres calçades laterals per concentrar-los. Així mateix, l'actuació realitzada ha suposat la millora de la senyalització i de les proteccions, a més de l'adequació i millora del drenatge existent i la integració ambiental de l'obra.

En conjunt, l'actuació suposa una millora remarcable de les condicions de seguretat viària en tot el tram, que fa la conducció molt més segura i confortable. Així, s'ha reduït el nombre d'accessos directes a la calçada, concentrant-los en calçades laterals que garanteixen la incorporació a la carretera des de les rotondes. Aquestes rotondes, a la vegada, actuen com a element pacificador del trànsit.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: