|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Cultura

Divendres, 15 de desembre de 2017

Sílvia Soler conversa amb alumnes dels cursos de català a la Biblioteca

Una tertúlia amena i distesa, al voltant de la novel·la L'estiu que comença, que va complaure els assistents.

El dijous 14 de desembre, a la Biblioteca, una trentena d'alumnes dels cursos de català de diferents nivells (elemental, intermedi i suficiència) van conversar amb Sílvia Soler sobre la novel·la L'estiu que comença, amb la qual va ser guardonada amb el Premi Ramon Llull 2013.

Sílvia Soler és escriptora i periodista. Va treballar a Catalunya Ràdio durant molts anys i, actualment, col·labora en el programa L'Estat de Gràcia, amb una secció en què parla d'amors particulars; a TV3, participa com a contertuliana al programa Tarda oberta i escriu, setmanalment, al diari Ara.

Va iniciar-se al món literari amb un recull de contes amb el títol Arriben els ocells de nit (1985) i, des d'aleshores, ha escrit prop d'una quinzena de novel·les, entre les quals cal destacar: Mira'm els ulls (Premi Fiter i Rosell 2003); 39 + 1 (adaptada en format de sèrie per TV3 el 2014); Petons de diumenge (Premi Prudenci Bertrana de novel·la 2008) i les seves dues darreres novel·les Un any i mig i Els vells amics.

A la Sílvia Soler li interessa escriure sobre el món de les relacions entre persones, dels perfils psicològics, dels sentiments com, en aquest cas, de la pèrdua i la nostàlgia. I això es fa evident en llibres com Petons de diumenge, L'estiu que comença, Un any i mig... en què la família hi té un paper predominant. En el terreny dels sentiments és on se sent còmode i també, com a lectora, els seus gustos van per aquí.

A la tertúlia amb els alumnes de català, va escoltar els comentaris elogiosos que li van fer i va respondre totes les preguntes al voltant de l'ofici d'escriure, què tenen de biogràfiques les seves novel·les, d'on li ve la inspiració... I referides al llibre: de l'amistat de les mares, de com reaccionen els protagonistes davant la tragèdia, del brindis que dona nom al títol del llibre, de les tradicions...

La Sílvia defineix L'estiu que comença així: "Una nit d'estiu en un jardí, una taula parada i uns personatges que s'hi retroben mentre les seves vides van avançant com el curs d'un riu".

La trobada amb l'autora formava part del programa "Lletres en viu" que subvenciona la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). No obstant, arran de l'aplicació del 155, la ILC no s'ha pogut fer càrrec dels honoraris de l'escriptora, cosa que ha assumit la Biblioteca, a qui agraïm la seva col·laboració.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: