|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Museu

Dijous, 15 de novembre de 2012

Setmana de la Ciència al Museu de Cardedeu

El Museu Arxiu Tomàs Balvey participa de la Setmana de la Ciència amb diferents tallers per als instituts de Cardedeu, xerrades sobre jardineria i botànica i experiments científics per a tota la família.

Amb la col·laboració de l'Obra Social Cosmocaixa, el museu oferirà de la mà de Joan Conchello diferents tallers de ciència als alumnes dels instituts de Cardedeu la setmana del 19 al 23 de novembre. En aquests tallers, els joves descobriran d'una manera amena i divertida com l'energia es transforma en treball mecànic, com el moviment de l'aire a l'atmosfera influeix en el clima, com es transforma l'energia mecànica en energia elèctrica, etc.

El divendres 16 de novembre, a les 19.30 h, Blanca Ontiveiros ens parlarà de com tenir cura de les plantes del jardí amb elements reciclats o que ens podem fer nosaltres mateixos i com preparar-les per passar el fred de l'hivern, com preparar fertilitzants casolans o remeis biològics pels fongs i les plagues. Veurem com de beneficiós pot ser per una planta que es regui amb aigua de bullir les verdures, perquè els hi hem de posar claus rovellats, alls o llumins, etc.

El diumenge 18 de novembre, a les 11.30h, Josep Maria Montserrat, director de l'Institut botànic de Barcelona, ens parlarà sobre els diferents jardins botànics, els seus orígens i la seva història.

Finalment, el dissabte 24 de novembre a les 18 h i el diumenge 25 de novembre a les 11.30, Joan Conchello ensenyarà als més petits com pot ser de màgica i divertida la ciència a partir de diferents experiments que els infants podran dur a terme en el mateix taller.

 

Totes les activitats de la Setmana de la Ciència 2012 són gratuïtes.

Els temes centrals de l'edició d'enguany, són l'energia sostenible, la neurociència i l'envelliment actiu amb motiu de la celebració, aquest 2012, de l'Any Internacional de l'Energia Sostenible per a Tothom, l'Any Europeu per a l'Envelliment Actiu i l'Any de la Neurociència.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: