|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Educació

Dilluns, 12 de novembre de 2018

Ruta modernista per Cardedeu en l'inici de la 29a edició del Voluntariat per la llengua

Una sortida de coneixement de l'entorn que va aplegar participants al Voluntariat per la llengua (VxL) i també uns quants alumnes dels cursos de català.

El dissabte 10 de novembre, al matí, voluntaris i aprenents del VxL i alumnes dels cursos de català van fer la Ruta modernista pel centre de Cardedeu. Els va acompanyar l'Elena Maza, historiadora i guia del Museu, que els va explicar la història del Modernisme a Cardedeu, lligat a l'arribada d'estiuejants barcelonins.

Els participants van fer-se una idea, a partir de les explicacions de la guia i veient les façanes de les cases, de l'evolució del Modernisme (formes trencadores, predomini clar de l'asimetria i de les línies corbes i sinuoses, barreja de materials -maó, vitralls, ferro forjat...-) al Noucentisme (retorn a la norma, a la simetria, al classicisme...) a Cardedeu.

Recorregut que es va seguir: Casal Daurella - Can Llibre - Casa Arquer - Casa Clavell - església de Santa Maria - Sant Corneli - Fleca Vella i Casa Viader.

Al final de l'itinerari, els participants que van voler van poder entrar al Museu a veure la col·lecció de Tomàs Balvey i, sobretot, la farmàcia, que és l'element més singular i destacat del fons del Museu.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: