|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Millora urbana

Dijous, 26 d'abril de 2012

Restauració de la creu de la Serreta

La creu de la Serreta es va instal·lar en commemoració de la primera Santa Missió de Cardedeu, que va tenir lloc el 1928.
La creu de la Serreta s’ha restaurat per retornar-li l’aspecte original. S’ha sanejat el formigó i se n’ha posat de nou en alguns punts on el monument estava molt malmès i s’ha netejat la resta per eliminar-ne el verdet. A més, s’han repassat les inscripcions que, fins ara, havien quedat esborrades.

La creu de la Serreta es va instal·lar en commemoració de la primera Santa Missió de Cardedeu, que va tenir lloc el 1928. A Cardedeu, durant el segle XX, es van celebrar diverses missions: la primera l’any 1928, i les altres, el 1944 i el 1954. Durant aquestes missions, organitzades per un grup de sacerdots missioners, se celebraven unes jornades que consistien a fer prèdiques, lliçons doctrinals i exercicis pietosos.

Tot i que la creu no té un gran valor artístic, serveix de record de l’acte, i els bancs de fusta que l’envolten permeten la seva contemplació i el descans, amb Cardedeu de fons.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: