|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Acció Social

Dijous, 14 de febrer de 2019

"Repensant els Serveis Socials", nova jornada de Cardedeu en transformació

Dijous 14 de febrer, a les 7 de la tarda, a la Sala de les Columnes de l'Ajuntament.

"Repensant els Serveis Socials" és el títol de la propera jornada de "Cardedeu en transformació. Idees i projectes de canvi per un nou Cardedeu" que se celebrarà el dijous 14 de febrer, a les 7 de la tarda, a la Sala de les Columnes de l'Ajuntament.

En els darrers anys, els serveis socials han vist com la pressió assistencial s'incrementava per l'esclat de la crisi econòmica i les seves conseqüències, i també vinculada als canvis legislatius que pretenen donar resposta a les noves necessitats i realitats socials existents al territori. Aquest fort increment de la gestió de l'equip de serveis socials ens fa repensar la seva organització amb la finalitat d'oferir a la nostra ciutadania una atenció eficaç, eficient i efectiva. En aquest sentit, els serveis socials s'han de reinventar i hem de cercar les fórmules innovadores que facilitin la gestió i la millora de la qualitat del servei.

De la mà de Manuel Aguilar Hendrickson, professor del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la UB, i que actualment investiga sobre els problemes institucionals dels serveis socials, parlarem de com les realitats socials actuals fan replantejar la intervenció en serveis d'acció social.

Tractarem propostes concretes:
  • El punt de partida: la transparència i garantia del dret d'accés als serveis socials. 
  • El projecte: únic punt d'atenció. Facilitat i agilitat dels tràmits a la ciutadania. 
  • El nou model de serveis socials: l'acció social adreçada a l'entorn comunitari i el treball grupal. 
L'Ajuntament de Cardedeu està treballant per un nou model d'Atenció Ciutadana que, entre d'altres, pretén centralitzar totes les consultes i gestions que reben els serveis socials en un sol punt d'atenció. Es vol apostar per un servei que parteixi del concepte de qualitat i orientat a la satisfacció de la ciutadania.

El fet de redefinir l'oficina d'atenció ciutadana farà possible, d'una banda, crear un únic punt d'atenció basat en la proximitat, i de l'altra, introduir un canvi en el model d'atenció a les persones. La creació d'aquest nou servei de tramitació de les prestacions dins l'oficina d'atenció ciutadana que assumeixi la gestió de la part administrativa dels serveis i prestacions socials, va en la mateixa direcció que el nou model de Serveis Socials Bàsics de Catalunya, que estableix com a aspecte clau la prestació d'una atenció integral i de proximitat a la ciutadania.

La jornada "Repensant els Serveis Social" té com a finalitat d'explicar, amb profunditat, un dels objectius estratègics marcats pel govern municipal.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: