|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Educació

Dijous, 9 de gener de 2014

Quatre escoles de Cardedeu es comprometen a fomentar l'estalvi energètic acollint-se al projecte Xarxa Euronet 50/50

L’Ajuntament de Cardedeu ha signat un conveni amb les escoles Mil·lenari, Ramon Macip-Dolors Granés, Germans Corbella i Les Aigües per dur a terme el projecte Xarxa Euronet 50/50, un projecte europeu per fomentar l’estalvi energètic als equipaments educatius a partir del canvi d’hàbits dels usuaris. L’estalvi energètic reverteix en un benefici econòmic que es repartirà a parts iguals entre el consistori i el centre educatiu.

L’objectiu del projecte és traslladar la metodologia 50/50 emprada i provada a 50 centres educatius de cadascuna de les regions dels socis del projecte, tot creant una xarxa europea d’escoles a favor de l’estalvi energètic i la lluita contra el canvi climàtic. L’objectiu principal del projecte és el de disminuir el consum energètic en els centres escolars, fer que aquest estalvi reverteixi als centres escolars i crear la Xarxa Euronet 50/50.

Així, les quatre escoles de Cardedeu es comprometen a educar els usuaris perquè facin un ús responsable de l’energia, i al mateix temps, donar als alumnes un paper més important en el desenvolupament d’idees i mesures per estalviar energia i altres recursos a l’escola. A cada centre es constituirà un equip energètic que farà el seguiment de tot el projecte i calcularà els estalvis que s’aconsegueixin a partir dels valors de referència. També aplicarà mesures d’estalvi que no comportin cap inversió en l’ús de la calefacció i l’electricitat, entre d’altres.

L’import estalviat es distribuirà al 50% per a manteniment de l’escola, el destí del qual es decidirà al Consell Escolar, i l’altre 50% s’imputarà a una partida del pressupost municipal per al manteniment dels centres escolars.

El conveni per al projecte Xarxa Euronet 50/50 és vàlid fins l’any 2016, i ha estat signat per l’alcaldessa, Calamanda Vila, les direccions de les escoles i per representants de les AMPA. També s’està treballant perquè l’escola Can Manent s’hi pugui afegir en un futur.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: