|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Eficiència energètica

Dimecres, 7 de novembre de 2018

Projectes d'autoconsum energètic a les escoles Granés i Mil·lenari

Els projectes contemplen la instal·lació d'un parc fotovoltaic perquè els centres siguin sostenibles i eficients energèticament.

L'Ajuntament de Cardedeu ja ha rebut els projectes, encarregats a una consultora ambiental i energètica, per a la implantació de generació fotovoltaica a les escoles Ramon Macip-Dolors Granés i Mil·lenari amb la finalitat que siguin equipaments autosuficients energèticament i el màxim d'eficients.

El primer pas per avançar cap aquest model és millorar l'eficiència energètica, i per això ja s'han dut a terme mesures per reduir el consum, com el canvi de llumeneres i la implantació de sistemes de control horari, entre d'altres. A partir d'aquí, i per l'alt cost de la instal·lació del parc fotovoltaic i les bateries, el consistori ha demanat una subvenció a l'IDAE, a través de la Diputació de Barcelona. El cost dels projectes està al voltant dels 200.000 euros en cada centre educatiu i arran de la retirada de l'"Impost al Sol" de fa unes setmanes, s'estan acabant de revisar entre el personal tècnic municipal i la consultoria, ja que aquest nou Decret permet més facilitats i el cost d'implementació es podrà reduir, estalviant per exemple, generadors alternatius en cas de manca d'autonomia.

El projecte contempla la instal·lació de bateries per garantir l'abastiment durant la nit i un període mínim de dos dies de consum a cada l'equipament i, a més, preveu la possibilitat d'enviar l'energia sobrant a un altre equipament municipal quan l'escola estigui tancada.

En la mateixa línia, i per millorar l'eficiència energètica i la sostenibilitat del centre, és previst, per a aquest 2019, substituir les calderes de l'escola Germans Corbella perquè funcionin amb biomassa, cosa que farà disminuir a la meitat el cost del combustible i canviar d'energies fòssils a una energia de balanç neutre, i de millora del parc forestal proper, com és la biomassa. I també, en aquesta línia, trobem les ordenances fiscals aprovades fa uns dies que bonificaran, durant tres anys seguits, l'IBI de les llars amb una nova instal·lació d'aprofitament de l'energia solar.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: