|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Acció Social

Dijous, 12 de novembre de 2015

Primera trobada per organitzar l'acollida de les persones refugiades a Cardedeu

L'Ajuntament està fent un inventari de recursos físics i materials, i programarà accions de sensibilització per la ciutadania.
Prop de 70 persones van assistir a la trobada per abordar i donar forma a l'acollida i acompanyament de les persones refugiades que arribin a Cardedeu. L'acte va començar amb la introducció del regidor de Participació, Hug Lucchetti, qui va explicar que Cardedeu forma part de la Xarxa de Municipis Acollidors, com va acordar el Ple municipal de setembre.

La trobada va comptar amb la presència de Francesc Mateu, membre de la Plataforma Stop Mare Mortum i director d'Oxfam-Intermon a Catalunya, qui va contextualitzar el conflicte, reivindicant que la situació no és nova d'aquest estiu, i explicant que les persones refugiades porten anys patint les conseqüències de la guerra. Mateu va parlar del dret d'asil, competència dels estats per oferir protecció internacional, i va aclarir que, en principi, les persones anirien arribant a poc a poc fins a finals de desembre.

Laia Muñoz, regidora d'Acció Social, va parlar de la part més logística. Seguint indicacions de la Generalitat de Catalunya, Cardedeu està elaborant un inventari de recursos físics i materials per posar a disposició de la Generalitat. D'altra banda, s'ha acordat fer accions de sensibilització i pedagogia a la ciutadania, amb la proposta d'explicar el conflicte a escoles i instituts, entre d'altres. La regidora va explicar que en funció de les possibilitats d'habitatge, a Cardedeu hi arribaran més o menys famílies, tot i que amb tota probabilitat com a molt en seran dues o tres.

A partir d'aquesta primera trobada ciutadana, es crearà un grup a través del qual es vehicularà la informació i la coordinació, ja que la intenció de l'Ajuntament és donar rellevància a entitats i ciutadania en aquesta qüestió, defugint el lideratge exclusiu del consistori.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: