|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Medi ambient

Dimecres, 27 de setembre de 2017

Pins i cedres de parcs i jardins municipals seran tractats per evitar la processionària

Des de l'Ajuntament es demana a la ciutadania que, en cas de tenir cedres i pins, prengui les mesures oportunes per evitar la plaga amb tractaments no perjudicials per la salut.

Al llarg de la primera quinzena d'octubre es farà un tractament preventiu als pins i cedres de l'espai públic urbà. Les temperatures suaus dels últims hiverns han afavorit la proliferació d'erugues de la processionària, que afecta pins i cedres. En l'època de descens de l'arbre, el contacte amb aquesta eruga pot provocar afectacions a persones i animals a causa dels pèls urticants.

És per aquest motiu que el tractament es farà la primera quinzena d'octubre, moment en el qual l'eruga encara és petita. S'aplicarà el Bacillus thuringiensis, que no provoca danys a la salut, a parcs i jardins municipals per evitar l'aparició de bosses de l'eruga i, en cas de detectar-ne, adoptar mesures per a eliminar-les.

En el cas de jardins i finques privades, és responsabilitat de la propietat dur a terme mesures i/o tractaments. Des de l'Ajuntament s'insta a les persones propietàries de terrenys on hi hagi pins i cedres a prendre les mesures oportunes per evitar la plaga amb mesures no agressives per la salut o eradicar-la si apareix.

Quan es faran els tractaments?
Les nits del 9 i 10 d’octubre es duran a terme tractaments contra la processionària. Es farà en horari nocturn, entre les 22 h i les 6 h, i amb els productes insecticida biològic de matèria activa Bacillus thuringiensis amb número de registre 21056. 

Es tractaran els carrers: Molí dels Lledó, Països Catalans, Pau Casals, Mare de Déu de la Mercè, passeig de la Riera, Pi, Esteve Barangé, Manolo Hugué, Montells, parc Pinetons, Mestre Alexandri, pl. Antoñita Fontova, Pau Gargallo, pl. Font Trobada, cementiri, jardí del museu, Esbarjo, pati CSTEC, pati escola Dolors Granés, pati escola  Les Aigües, Vil·la Paquita, pati Casal gent gran, plaça doctor Romà i Julià, pl, de la Creu, plaça Francesc Macià, parterre lateral rotonda sud, voltants ermita de Sant Hilari.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: