|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Biblioteca

Dijous, 29 de novembre de 2012

Passaport literari, nou projecte d'animació lectora

La Biblioteca crea un grup de lectura virtual dirigit a joves a partir de 14 anys.

La Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu ha engegat un nou projecte lector: el Passaport Literari. La proposta arrenca amb la lectura de la novel·la juvenil La gramàtica de l'amor, de l'autora barcelonina Rocío Carmona. A través de la protagonista de la narració, els lectors aniran trobant exemples d'altres personatges de la literatura, novel·les universals on l'amor (o la seva necessitat o absència) és l'eix principal de la història.

El Passaport Literari, que es pot aconseguir a la Biblioteca, és un petit llibret on hi ha totes aquestes referències literàries, els llibres de què parla La gramática del amor. A mesura que els usuaris els vagin llegint, se'ls anirà segellant el passaport. El viatge, però, no és només literari, ja que va acompanyat d'una selecció musical i cinematogràfica, que també permetrà segellar el passaport a mesura que s'escoltin les cançons i es visionin les pel·lícules. Els passaports complets tindran dret a un premi.

Per complementar les lectures, fomentar l'intercanvi d'opinions i compartir l'experiència, el viatge continua a la xarxa, a través d'un blog (http://passaportliterari.blogspot.com), on es poden comentar les lectures i on hi ha també d'altres continguts relacionats amb cadascuna de les obres, i a través d'Instagram, on els participants podran penjar les imatges que els hagin suggerit les lectures.

El projecte també proposa activitats paral·leles que propiciaran la trobada presencial entre els lectors: al desembre es farà una trobada amb l'autora, Rocío Carmona, i per al 2013 hi ha planificats una sessió de cinema d'un dels llibres proposats (Anna Karénina), una exposició d'il·lustracions (Romeo y Julieta) i un concert, entre d'altres. En tots els casos els participants gaudiran de condicions especials.

L'objectiu del projecte és fomentar l'hàbit lector i el gust per la lectura entre els joves a partir de 14 anys i, alhora, donar a conèixer autors i llibres clàssics dins la literatura universal.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: