|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Acció Social

Dimecres, 14 de desembre de 2011

Noves sessions per explicar als nouvinguts els serveis i recursos que ofereix el municipi

La regidoria de Serveis Socials i Gent gran ha preparat les sessions informatives.
Les xerrades ofereixen informació útil i clara sobre els serveis i recursos que ofereix el municipi i que poden ser necessaris durant els primers dies de residència a Cardedeu.

El taller s'impartirà els dies 19, 20 i 21 de desembre, de 19 a 20.30 h, als Serveis Socials de Can Borràs (Dolors Granés, 2), i es dividirà en quatre sessions, els continguts de les quals seran els següents:

- Sessió 1: Llengua i estrangeria: Vies d'entrada, autorització de residència i treball, l'arrelament social, reagrupament familiar.
- Sessió 2: Sistema educatiu, característiques. Serveis Socials i d'atenció primària.
- Sessió 3: Habitatge i sistema sanitari.
- Sessió 4: Coneixement del municipi.

Dins dels processos migratoris un dels punts claus és el moment de l'arribada a la terra de migració. La persona immigrada arriba amb diferents graus de desconeixement o d'informacions incorrectes (estereotips, prejudicis, dades equivocades, etc.) sobre la societat receptora, per la qual cosa necessita rebre informacions i orientacions sobre el recursos que li ajudaran a cobrir les necessitats mínimes (treball, habitatge, etc.) i començar la trajectòria d'adaptació a un nou entorn (empadronament, accés a recursos formatius, socials, etc.)

El pla d'actuació s'emmarca en unes sessions d'acollida adreçades a persones que acaben d'arribar al municipi mesos anteriors o que estan sol·licitant informes d'arrelament social. Aquests programes, com d'altres que impulsen politiques de cohesió, es basen en la igualtat d'oportunitats i en l'accés als serveis des d'una visió universalista, integradora i participativa. La igualtat d'oportunitats és el fonament de la cohesió social i aquest de la convivència, la integració i la ciutadania.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: