|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Medi ambient

Dimarts, 26 de juliol de 2016

Nou punt de recollida d'oli domèstic usat i roba al carrer Esteve Barangé

Els bons resultats de les recollides ha fet ampliar el número de contenidors d'oli usat i roba, que també han canviat de model per evitar actes vandàlics.
Cardedeu ha ampliat la recollida de l'oli vegetal i la roba usada amb un nou punt al carrer Esteve Barangé, a tocar amb el carrer Dr. Klein, per la bona acollida del servei i els bons resultats de les recollides. L'any 2015 l'empresa que gestiona els contenidors d'oli va recollir 2.020 kg d'oli vegetal usat, un 5% més que l'any anterior. A més dels contenidors d'oli vegetal, l'organització també disposa de contenidors de roba usada, a través dels quals es van recollir 2.560 kg.

D'altra banda, s'han substituït tots els contenidors per un nou model que dificulta els actes vandàlics.

Amb la recuperació de l'oli vegetal s'elimina un residu que és altament contaminant de l'aigua, i es millora la qualitat de la depuració de les aigües residuals i l'estat de la xarxa de clavegueram. Així mateix, es disminueix el consum de combustibles fòssils ja que amb la seva recuperació es produeix biocombustible. Pel que fa al reciclatge tèxtil, contribueix a la protecció del medi ambient en reduir, en part, els residus generats pels ciutadans, atorgant una segona vida a una roba que d'una altra manera aniria a parar a l'abocador o seria incinerat.

L'empresa té instal·lats actualment 6 punts de recollida amb contenidors on s'hi pot dipositar roba, calçat, complements i tèxtil de la llar que ja no utilitza i amb contenidors per dipositar els olis vegetals usats. Els 6 punts estan ubicats a:

  • c. de Marià Borrell (arxiu municipal Can Xicola)
  • av. de Jaume Morató (arran Complex Esportiu Municipal)
  • av. de Jaume Campmajor (entre el Patronat d'Esports i la Tèxtil Rase, arran del Centre de dia Les Teixidores)
  • c. del Doctor Barraquer (a la vora de l'escola bressol Els Daus)
  • c. de Manuel Raspall (proper a l'escola Les Aigües)
  • c. d'Esteve Barangé (a tocar de Dr. Klein)

A part d'aquets contenidors, l'oli vegetal usat es pot portar a la deixalleria.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: