|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Educació

Dimarts, 16 de maig de 2017

Nadia Ghulam parla de la seva novel·la "El secret del meu turbant" a la Biblioteca

Una cinquantena de persones, la majoria alumnes dels cursos de català i alguns participants al Voluntariat per la llengua, van tenir el privilegi de conversar amb la Nadia Ghulam, protagonista i coautora de la novel·la "El secret del meu turbant". Un llibre valent i sincer, com ho és també la Nadia, que d'una manera molt generosa comparteix la seva experiència vital, amb l'ajuda de la periodista Agnès Rotger, en aquest llibre escrit en català, amb el qual van guanyar el Premi Prudenci Bertrana de novel·la el 2010.

La Nadia va explicar la seva història personal a l'Afganistan, on amb només 8 anys va patir greus ferides a causa d'una bomba que va caure a casa seva i, quan es va instaurar el règim talibà, va decidir fer-se passar per un noi per poder portar un sou a casa, ja que el seu germà havia mort a la guerra i el seu pare havia quedat trastocat. Tenia 11 anys i va viure amb un nom que no era el seu durant 10 anys.

La trobada va ser molt interessant i profitosa, ja que els alumnes van tenir l'oportunitat de comentar molts temes relacionats amb la seva història, com ara de la situació de les dones a l'Afganistan, de la seva família, de religió, de política... Van poder sentir el testimoni en primera persona d'algú que ha viscut una situació extrema en tots els sentits.

La Nadia, que parla molt bé el català, és un bon exemple per a les persones nouvingudes que estan aprenent la nostra llengua i que tenen ganes d'arrelar-se a la terra que les ha acollit.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: