|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Consum

Dilluns, 3 de maig de 2010

L'Oficina d'Informació al Consumidor ha gestionat 213 demandes durant el 2009

El Ple ha aprovat el reglament regulador de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de Cardedeu (OMIC). Un any després de la creació de l'oficina i vista la demanda i l'afluència creixent de ciutadans, s'ha optat per consolidar l'OMIC i aprovar-ne el reglament, un document on es defineix i regula la prestació del servei municipal de defensa de les persones consumidores i usuàries per garantir el compliment dels seus drets bàsics reconeguts en la legislació estatal i autonòmica vigent.

Durant el 2009, l'OMIC ha gestionat 213 expedients, 159 dels quals són reclamacions, 35 consultes i 19 denúncies. Pel que fa a l'activitat, la majoria de reclamacions, consultes i denúncies han estat per al sector de les telecomunicacions i companyies telefòniques (60), d'empreses de subministrament de llum, gas i aigua (54) i de comerços en general (52). També s'han gestionat expedients sobre habitatge (12), tallers i reparacions (11), viatges i transport aeri (10) o assegurances (8), entre d'altres.

A l'OMIC s'informa, de manera personalitzada, sobre els drets de les persones consumidores i usuàries; s'orienta sobre les possibles reclamacions en cas de no respectar els drets dels consumidors; es media entre les parts per a la resolució de determinats conflictes; i es fomenta l'educació i la formació de les persones consumidores i usuàries en qüestions de consum o utilització de serveis a través de campanyes divulgatives, publicacions o jornades.

L'oficina està ubicada a l'edifici de Serveis Personals de Sant Corneli, amb horari d'atenció al públic: els dilluns i els dijous de 9 a 14 h. Cal demanar cita prèvia al 93 846 21 50 o a omic@cardedeu.cat

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: