|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Museu

Dijous, 7 de juny de 2012

L'exposició 'Una cullerada per al pare, una per a la mare...' s'inaugura divendres al Museu

Es tracta d'una mostra de diferents productes i medicaments dedicats a l'alimentació des de la lactància fins a l'adolescència.
El Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu inaugura la mostra “Una cullerada per al pare, una per a la mare...” el proper divendres 8 de juny, a les 20 hores. L'exposició, que es podrà visitar fins el 27 de gener de 2013, mostra diferents productes, medicaments i altres objectes dedicats a l’alimentació infantil en el món de la farmàcia de la lactància a l’adolescència.

És una exposició en el marc de la Farmàcia Balvey i elaborada en col·laboració amb la Fundació Concòrdia Farmacèutica, el Museu d’Història de la Farmàcia Catalana, el Centre d’Atenció Primària Can Borràs de Cardedeu i Ordesa.

“Una cullerada per al pare, una per a la mare...”

L’alimentació i el seu procés d’aprenentatge és cabdal durant els primers anys de vida. Un bon estat nutricional i un creixement òptim, ajudarà els infants a consolidar l’adquisició d’uns hàbits alimentaris saludables per al seu futur.
És per això que a les farmàcies, abans i ara, s’hi han dispensat diferents productes adreçats a l’alimentació infantil i que han servit de complement o ajuda a necessitats dels infants. La investigació farmacèutica en aquest àmbit està orientada, bàsicament a preparar les llets anomenades maternitzades o de substitució, indicades en els casos de manca o deficiència de llet materna i també d’altres composicions per a corregir trastorns digestius o per servir de complement.
A l’exposició també s’hi han contemplat l’alimentació a l’escola que, juntament amb la família, participen en l’alimentació dels infants. Per aquest àmbit, el museu ha comptat amb la col·laboració de totes les escoles de Cardedeu i les empreses de serveis de menjador escolar d’aquestes.
Problemes com l’obesitat i el sobrepès infantil i la importància de fer esport també formen part del discurs expositiu.

L’exposició “Una cullerada per al pare, una per a la mare...” que s’ha dut a terme amb la col·laboració de la Fundació Concòrdia Farmacèutica, el Museu d’Història de la Farmàcia Catalana, el Centre d’Atenció Primària Can Borràs de Cardedeu i Ordesa, es troba ubicada a la segona planta del museu, en el marc de La Farmàcia Balvey, antiga farmàcia rural de la nissaga Balvey, la primera referència de la qual data d’abans de 1660 i està formada pel mobiliari original de 1780, en el que s’hi conserven més de 200 pots de farmàcia del 1827.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: