|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Museu

Divendres, 27 de gener de 2012

L'exposició La farmàcia Balvey inaugura nova museografia

La inauguració es farà el diumenge 29 de gener, a les 13 h, a la segona planta del Museu.
En el mateix acte, es presentarà el mòdul multisensorial "La mirada tàctil", patrocinat per la Diputació de Barcelona, així com una mostra d'estris i aparells de laboratori del fons Balvey i de la Fundació Concòrdia Farmacèutica.

L'element més singular del Museu és l'antiga farmàcia rural de la nissaga Balvey, la primera referència de la qual data d'abans de 1660, i està formada pel mobiliari original de 1780, en el que s'hi conserven més de 200 pots de farmàcia del 1827. Amb la nova museografia, es vol donar a conèixer la nissaga Balvey a partir dels espais de l'habitatge del farmacèutic i d'objectes quotidians de la família. Uns espais que segueixen la normativa que obligava que l'habitatge del farmacèutic disposés de dormitori, d'oratori, de rebotiga, de laboratori i la pròpia farmàcia.

En aquesta renovació museogràfica, s'ha incorporat una locució en català, castellà, francès i anglès que ajuden al visitant a completar la visita. El recorregut museístic es complementa amb un jardí botànic dedicat a les plantes remeieres amb espècimens d'aprofitament medicinal. Coincidint amb aquesta inauguració, es presentarà el mòdul multisensorial "La mirada tàctil", un projecte per apropar els museus locals i els seus continguts a tots els usuaris, especialment adaptats per a aquells visitants que tenen algun tipus de discapacitat sensorial i mobilitat reduïda. Aquet mòdul està impulsat per la Diputació de Barcelona a través de l'Àrea de Coneixement i Noves tecnologies a la Xarxa de Museus Locals, i compta amb l'assessorament del Centre de Recursos Educatius de l'ONCE a Barcelona.

A més, a la sala prèvia a l'exposició de la Farmàcia Balvey s'hi mostren eines i màquines que s'usaven als laboratoris farmacèutics i que intervenien en la preparació dels medicaments i les fórmules magistrals.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: