|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Mobilitat

Dimarts, 20 de març de 2018

Les persones enquestades avalen la instal·lació d'una Bicicleda a l'Estalvi

Segons els resultats de l'enquesta, una Bicicleda a l'Estalvi faria incrementar l'ús de la bici perquè garantiria un espai segur i a peu de carrer on desar-la. Ara, en funció de les respostes de les persones enquestades, es decidirà la ubicació més idònia.

Un total de 79 persones han participat en l'enquesta per conèixer l'interès del veïnat de l'Estalvi de disposar d'una Bicicleda al barri. La gran majoria de participants estarien interessats en tenir un aparcament tancat i segur de bicicletes amb accés restringit a persones usuàries registrades. A més, han manifestat que el fet de garantir un espai tancat a peu de carrer on desar la bici amb seguretat els animaria a fer-la servir més sovint.

Pel que fa la regularitat d'ús de la Bicicleda, més del 50 % de les persones enquestades indiquen que traurien la bici entre un i dos cops per setmana, i que la limitació d'estada d'una bici a l'aparcament hauria de ser de com a mínim un cop per setmana. Quant a desplaçament, la majoria de les persones participants en l'enquesta estarien disposades a caminar entre una i dues illes de cases, o bé cinc minuts.

Finalment, respecte al cost del servei per les persones usuàries, l'opció més votada és una quota de 5 euros mensuals a canvi de poder aparcar la bicicleta amb espai suficient, amb seguretat i a peu de carrer més enllà de 24 hores.

En funció d'aquests resultats, l'Ajuntament valorarà la millor ubicació per instal·lar una Bicicleda a l'Estalvi, una inversió que ja està contemplada al pressupost 2018. La segona Bicicleda del municipi (des del setembre 2016 n'hi ha una en funcionament a l'estació de tren) es col·locarà a l'Estalvi perquè molts habitatges del barri presenten dificultats per guardar bicicletes (pisos sense ascensors, manca d'espais adequats dins de les llars, etc.). L'enquesta s'ha limitat en un àmbit restringit perimetral a la plaça de Joan Alsina perquè és on els edificis són més antics i no disposen ni d'ascensors ni trasters i, per tant, presenten més dificultats per guardar les bicicletes.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: