|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Habitatge

Dilluns, 18 d'abril de 2016

Les estratègies per mobilitzar els habitatges buits, a la propera jornada de "Cardedeu en transformació"

El govern presentarà el projecte "Cap a una oferta d'habitatges assequibles" i les propostes concretes que s'estan treballant en aquest àmbit. S'emmarca en les jornades "Cardedeu en transformació" on es parla dels objectius estratègics i dels projectes que se'n deriven.
"Cap a una oferta d'habitatges assequibles" és el títol de la segona jornada de "Cardedeu en transformació. Idees i projectes de canvi per un nou Cardedeu" que se celebrarà el dimarts 19 d'abril, a les 18.30 h, al menjador de l'escola Ramon Macip - Dolors Granés, on hi haurà un espai de cura per infants. En aquesta sessió es parlarà de les estratègies que s'estan duent a terme a Cardedeu per mobilitzar els habitatges buits.

A Catalunya hi ha una gran quantitat d'habitatges buits. Per donar-los un ús social, s'ha experimentat amb diferents eines: mesures de foment perquè els particulars els posin a lloguer (ajuts a la rehabilitació, incentius fiscals, o assegurances de cobrament) i mesures punitives com taxes, recàrrecs i multes als habitatges buits. A Cardedeu s'utilitzaran alguns d'aquests instruments per promoure que part d'aquests immobles buits es converteixin en habitatges de lloguer assequible.

Les propostes concretes que es presentaran a l'acte són:

  • Diagnòstic del parc vacant: anàlisi de les dades de padró, escombraries, i aigua per elaborar un mapa preliminar d'habitatges buits
  • Normativa reguladora de les condicions de la cessió d'ús per part de particulars
  • Ajuts a la rehabilitació, assegurances de cobrament; bonificacions fiscals i altres mesures de foment
  • Ordenança municipal reguladora sobre verificació d'habitatges buits

L'experta que presentarà el projecte "Cap a una oferta d'habitatges assequibles" és Carme Trilla i Bellart, economista especialista en habitatge, qüestió sobre la qual ha escrit estudis, articles i llibres, i assessora d'administracions i d'entitats. Presideix la Fundació Hàbitat3 i col·labora amb Càritas Diocesana de Barcelona en temes d'habitatge social i d'inclusió. Va ser Directora general i Secretària d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya entre els anys 2004 i 2011.

Hi participarà també Maria Josep Lázaro, arquitecta urbanista sòcia de Celobert Cooperativa, empresa que ha elaborat un diagnòstic del parc vacant d'habitatges de Cardedeu.

Aquesta és la segona de les convocatòries que l'Ajuntament de Cardedeu convoca amb la finalitat d'explicar, amb profunditat, alguns dels objectius estratègics marcats pel govern municipal. Amb el lema de "Cardedeu en transformació. Idees i projectes de canvi per un nou Cardedeu" es vol informar sobre els projectes i les propostes concretes que es duran a terme al municipi amb el suport d'una persona experta que contextualitzi i emmarqui la intencionalitat de cada tema. És previst fer entre quatre i sis jornades temàtiques al llarg de cada any.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: