|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Educació

Dilluns, 22 de gener de 2018

Les escoles i instituts de Cardedeu fan una proposta artística col·laborativa entorn l'exposició de Sabala

A partir de l'exposició "Sabala. Coneix-te a tu mateix" que es pot visitar al MATBC, s'han creat grups formats per infants dels diferents centres de primària per customitzar cadires. L'alumnat dels instituts ho ha gravat i documentat.

Les cinc escoles i els tres instituts de Cardedeu treballen una proposta artística col·laborativa entorn l'exposició "Sabala. Coneix-te a tu mateix" que es pot visitar al Museu Arxiu Tomàs Balvey (MATBC) fins el proper 4 de març dins el cicle Cardedeu amb l'Art Vigent del 2017. Es tracta d'un nou projecte dins el Pla d'Entorn Municipal on hi participen tots els infants de 3r de primària de les escoles Les Aigües, Dolors Granés, Mil·lenari i Germans Corbella, i l'alumnat de 2n de Can Manent.

L'activitat consisteix en reconvertir una cinquantena de cadires en peces d'art, a partir de la visita guiada a l'exposició del museu i dels treballs de Sabala, utilitzant diferents materials i pintures. Per crear les obres, s'han ajuntat grups de diferents centres per treballar col·laborativament en la costumització de les cadires. Els tallers s'han fet a la Tèxtil Rase durant dues setmanes. En paral·lel, l'alumnat dels instituts Raspall, El Sui i Pla Marcell han gravat i documentat el projecte alhora i treballaran diverses propostes gràfiques entorn l'exposició.

Un cop acabades totes les peces, al llarg del mes de març és previst fer una presentació conjunta on es mostraran els treballs i, posteriorment, s'ubicaran les 50 cadires en diferents espais municipals de Cardedeu.

A l'exposició "Sabala. Coneix-te a tu mateix", l'artista Elisabeth Sabala mostra emocions quotidianes amb totes les seves imperfeccions per tal de provocar, amb ironia i sentit de l'humor, una emoció estètica, partint de la realitat i exagerant-la. "Coneix-te a tu mateix" mostra com de complicat pot ser saber qui és un mateix i com, un cop creiem que ho sabem, ja no ho som per la pròpia evolució que hem fet. Amb aquesta exposició, Sabala pretén resoldre pintant, tots aquells dubtes, pors i complexes que tenim nosaltres mateixos, per un cop compresa, explicar-la amb humor. La pintura de Sabala es caracteritza per grans dones, amb grans nassos per on respiren i també pensen per així explicar, amb ironia, la seva quotidianitat.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: