|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Participació Ciutadana

Dijous, 10 de novembre de 2016

Les dones i la cooperació, les nacions sense estat, i els indígenes i la defensa del territori, centren la Setmana de la Cooperació i la Solidaritat

Cardedeu ha celebrat la Setmana de la Cooperació i la Solidaritat Internacional amb el lema "Compromesos amb el món", on s'ha pogut gaudir de diverses taules rodones i xerrades que han girat entorn tres temàtiques: dones i cooperació, nacions sense estat, i indigenisme i defensa del territori, amb representants de col·lectius i entitats implicades en la lluita i defensa dels drets humans i ambientals a diferents indrets del món.

A la taula de dones i cooperació vam conèixer les experiències de Burkina Faso, Senegal, Nicaragua i la Índia. La Marta Grau, cap de l'Àrea de Cooperació de l'Agència Catalana, va apropar-nos als reptes de la cooperació en clau de gènere al segle XXI.

El segon dia es va crear un intens debat, amb activistes kurds, palestins i del Sàhara, que van contextualitzar la situació dels seus territoris i van apuntar algunes possibilitats de col·laboració per a resoldre els conflictes que vulneren els drets dels seus pobles.

El darrer dia dues dirigents indígenes de Guatemala ens van explicar la problemàtica amb les multinacionals que destrueixen la terra i les seves formes de vida, i també el paper de la dona, que pateix múltiples violències en aquells territoris. Més enllà de la diagnosi, van mostrar la seva capacitat autoorganitzativa i d'empoderament com a via per resoldre les problemàtiques dels seus pobles.

Aquestes xerrades i taules rodones van anar acompanyades d'altres activitats com l'exposició "Treballadores al món" al vestíbul del Centre Cultural i de la jornada central de la Setmana: la Fira de la Cooperació de dissabte. Enguany, la Fira va comptar amb la participació de la totalitat d'entitats del Consell de Cooperació i Solidaritat municipal, i de Cardedeu Acull, que treballa per l'acollida de les persones refugiades. En el marc de la Fira es van fer activitats infantils com un concurs de dibuixos per a la pau, contes i jocs del món. Tot plegat va acabar amb l'actuació del grup Rumbamazigha, rumba catalana amb tocs de diferents punts de la mediterrània i formada per persones d'Argèlia, Catalunya o Grècia. Va ser un final perfecte per una setmana valorada molt positivament per les persones assistents i les entitats implicades.

 

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: