|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Informació

Dijous, 10 d'octubre de 2013

Les cardedeuenques Sofia Call i Maria Freixas reben la Medalla Centenària

L'ha lluirat la directora dels Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família a Barcelona, Carme Canela.
Sofia Call i Maria Freixas, veïnes de Cardedeu, han rebut aquest matí la Medalla Centenària de Benestar Social i Família de la mà de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona, Carme Canela, acompanyada de l'alcaldessa, Calamanda Vila, i la regidora de Gent gran, Carme Mallorques. Aquesta medalla es lliura a les persones que han fet els cent anys de vida.

Sofia Call ha rebut la medalla al convent de la Companyia de Maria. Va néixer el 17 de febrer de 1912 a Odèn (Lleida). Entrà a l'Orde de la Companyia de Maria Nostra Senyora (Lestonnac) a Logroño l'any 1933. Desenvolupà la tasca d'educadora als col·legis de Ciutadella, Logroño, Tudela, Barcelona, Manresa, Calella i Cardedeu. Impartia classes de tenidoria de llibres, comptabilitat i mecanografia

Maria Freixas ha rebut la medalla a casa seva, acompanyada de la família. Va néixer el 13 de setembre de 1913 al Molí de can Tarrés de la Garriga. La seva família es va traslladar al Molí de can Bas de Cardedeu quan tenia 5 anys. Ella i el seu marit van tenir 4 fills. Actualment també té 10 néts i 12 besnéts.

La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d'una medalla d'argent gravada amb el nom i l'any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: