|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Desenvolupament local

Dilluns, 2 de novembre de 2015

L'emprenedoria solidària i col·laborativa, protagonista de la Nit de l'Emprenedoria

Prop de 70 persones participen activament de la jornada.
Gairebé 70 persones han participat a la sisena edició de la Nit de l'Emprenedoria, enguany dedicada a l'emprenedoria col·laborativa i solidària. Després de la benvinguda de la regidora de Desenvolupament Econòmic Local, Núria Hernández, qui va encoratjar als emprenedors i a les emprenedores a desenvolupar models de negoci sostenibles que apostin per la col·laboració dins el territori, es va obrir la taula rodona.

Jordi Garcia, coordinador de la Guia d'economia social i solidària per a l'Administració local i fundador i representant de l'Apòstrof SCCL, va aclarir el concepte d'economia social i solidària versus el d'economia col·laborativa. En l'economia social i solidaria, l'empresa no persegueix aconseguir beneficis per enriquir els seus socis, sinó per cobrir les seves necessitats "humanes"; s'organitza democràticament (tots els treballadors i treballadores tenen veu i vot); i és ciutadana, és a dir, actua amb compromís social, ambiental, orientada a les persones i al seu entorn. L'economia col·laborativa és la que es deriva de compartir i intercanviar béns i/o serveis a través de plataformes digitals. També va compartir les tendències que una persona emprenedora podria considerar alhora de tirar endavant el seu projecte, entre les quals hi ha la d'enriquir l'oferta tradicional de productes i serveis afegint valors mediambientals, d'economia verda, serveis culturals i/o tecnologia; assumir la multiactivitat o el treball en projectes diferents; i fer xarxa.

I fer xarxa és precisament en el que es basa el PIC (Professionals Independents de Cardedeu), una agrupació de professionals vinculats al sector de la comunicació i publicitat, l'experiència de la qual van explicar Sergi Espinosa (esdepublicitat), juntament amb Meritxell Roca (Gràfiques Corró), Marta Faci (Idees) i Miriam Miró (Decoris). Al seu torn, Carlos Sopeña, gerent del grup Viver de Bell-lloc, va animar als emprenedors i emprenedores assistents a testejar en el mercat les seves idees, i va explicar que la seva organització ha hagut de tirar endavant iniciatives empresarials diverses per aconseguir ingressos que, en anys anteriors, es rebien de les administracions públiques.

Robert Fornes, soci fundador de GEDI SCCL, va ajudar a entendre que una organització social i solidària es basa en la voluntat de les persones que la integren en fer possible una manera diferent de gestionar-la i fer-la créixer sense perdre els valors ni la visió amb els que inicialment es va constituir.

En aquesta línia, Meritxell Pedreño, de l'equip de Sant Feliu Innova de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, va destacar la importància d'iniciatives que promoguin els valors de la solidaritat i la cooperació des de les escoles i entre col•lectius sense experiència en treball d'equip però amb expertesa i coneixements a nivell individual.

El públic assistent va participar activament de la jornada, entre els quals hi havia emprenedors i emprenedores amb projectes empresarials on la col·laboració i la solidaritat (especialment entre professionals) és cabdal per a la seva viabilitat en un entorn com l'actual, on la confiança és determinant a l'hora d'obrir-se camí i aconseguir clients.

L'alcalde Enric Olivé va cloure la Nit de l'Emprenedoria i va apuntar que el desenvolupament d'una economia social i solidària és un dels eixos d'actuació de l'actual govern, com ho acredita el fet d'haver-se adherit a la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària.

L'acte va finalitzar amb el lliurament dels diplomes de la 3a edició del Curs superior de màrqueting 2.0, xarxes digitals i comerç electrònic.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: