|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Mobilitat

Dilluns, 18 d'octubre de 2010

L'Ajuntament valora molt positivament la zona vermella un any després de la seva implantació

Aquesta setmana ha fet un any que es va posar a ple funcionament la nova zona vermella vigilada als barris del Centre i l'Estalvi.
La iniciativa es va posar en marxa amb l'objectiu d'afavorir la rotació de vehicles i estimular les compres als dos eixos comercials, ja que amb la zona vermella es garanteix que cada plaça d'aparcament sigui aprofitada pel màxim de cotxes possible. Per la regidora de Promoció Econòmica, Carme Mallorques, "aquest sistema d'aparcament de rotació gratuït ha permès resoldre una de les principals preocupacions de la gent de Cardedeu, com era la incapacitat de trobar lloc per aparcar a prop de les botigues i dels equipaments del municipi".

La contractació d'una empresa per prestar el servei de vigilància s'ha traduït en una rotació molt més elevada i un augment de les sancions, passant de les 1.398 denúncies al 2009 a les 9.727 al 2010. D'aquestes sancions, el 75% es cancel·len durant les dues hores posteriors per només 5 euros (el 65% a les màquines i un 10% a la prefectura). La resta les tramita l'ORGT. En aquest sentit, segons Mallorques "el sistema emprat té la bondat d'autofinançar-se amb la cancel·lació de les denúncies i, per tant, demostra que amb pocs recursos econòmics també es poden trobar fórmules molt efectives aplicant imaginació i rigor en la feina diària".

La regidora de Promoció Econòmica valora molt positivament l'ampliació de la zona vermella al Centre i la seva extensió al barri de l'Estalvi d'ara fa un any "hi ha dues coses del projecte que considero exemplars: la primera és que s'hagi fet amb la col·laboració i el consens dels veïns i els comerciants afectats. Això ens ha permès treballar amb tranquil·litat i buscant beneficis per a tothom, fins al punt que alguns botiguers i particulars ja ens han demanat que l'ampliem a més carrers. I la segona és que ho gestioni una empresa de doble objecte, que els professionals siguin persones que haurien tingut dificultats afegides a l'hora de trobar feina si no fos per projectes com aquests. Això demostra que hi ha una sensibilitat social indiscutible al darrere d'aquesta iniciativa". Carme Mallorques s'ha mostrat convençuda que "amb la zona vermella tots hi hem sortit guanyant".


Repintat d'algunes zones
D'altra banda, la setmana passada es van repintar els trams següents de zona vermella que estaven desdibuixats:

• Mare de Déu del Pilar, entre el carrer Dolors Granes i la plaça Joan Alsina
• aparcaments en semibateria de la zona sud de plaça Joan Alsina
• Lluís Llibre, entre els carrers Molí i Dr. Ferran

Recordem que l'horari de vigilància de zona vermella és de 9 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h, i cal indicar l'hora d'arribada. El límit d'estacionament permès és d'1 hora i mitja, excepte les places de l'avinguda Jaume Campmajor, on s'hi pot aparcar durant 3 hores. Les dues màquines per anul·lar les multes estan instal·lades prop del mercat municipal i davant de la biblioteca.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: