|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies

Dimecres, 5 de juny de 2013

L'Ajuntament rep un estudi per reduir el consum energètic de la casa consistorial i millorar-ne la funcionalitat

El treball ha estat elaborat per la Diputació de Barcelona sense cost pel municipi.
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Cardedeu un estudi per millorar la funcionalitat de la casa consistorial i reduir-ne el consum energètic i les emissions de CO2. Ha lliurat el document el vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, Joaquim Ferrer, en una visita al municipi.

En el treball, elaborat per l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació, s'hi analitza la situació actual de l'edifici (que data del 1890) i proposa millores en els àmbits del consum energètic, les emissions de CO2 i el confort dels usuaris. D'una banda, s'hi estudia el programa funcional de l'Ajuntament i l'adequació dels espais a les activitats previstes, i de l'altra, la facturació energètica de l'equipament i els diferents equips consumidors d'energia dels quals disposa.

En l'àmbit funcional, les propostes de millora s'encaminen a aconseguir espais de treball més unitaris i conjunts, per augmentar-ne la dimensió i la il·luminació. Pel que fa a l'àmbit energètic, la problemàtica principal rau en la poca capacitat d'aïllament de les obertures, en el sistema de climatització i en el consum dels elements informàtics. El treball presenta diverses alternatives per cada un dels problemes segons la capacitat inversora municipal, i proposa inversions de 40.000 euros per a l'adequació funcional, i entre 20.000 i 64.000 euros per a la millora de l'eficiència energètica.

En funció de l'escenari, s'estima una reducció de consums entre el 34 i el 43%, l'equivalent al consum de 140 a 170 fanals. També, una reducció d'emissions de CO2 al medi del 28 al 34%, que és l'equivalent a les emissions d'entre 16 i 20 vehicles al llarg de l'any.

La Diputació de Barcelona ha assumit el cost de l'estudi, de 8.000 euros.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: