|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Desenvolupament local

Divendres, 6 de novembre de 2009

L'Ajuntament recupera el mercat municipal com a propi

El ple de l'Ajuntament va aprovar ahir la resolució, per mutu acord, de la concessió de l'explotació del mercat municipal de Cardedeu.
Així, a partir d'avui el consistori gestiona directament el servei de mercat municipal. L'acord s'ha pres després de negociacions amb l'antic concessionari que han derivat amb la signatura d'un conveni. 

A partir d'aquí, l'Ajuntament reformarà el mercat, sobretot perquè les últimes pluges han evidenciat que necessita una actuació urgent. Entre altres millores es canviarà la teulada, revisarà la instal·lació de la calefacció, es farà accessible l'edifici i es reformarà la façana exterior. La regidora de Promoció Econòmica, Carme Mallorques, es felicita de l'acord "és una aposta molt forta perquè creiem en el comerç de proximitat i en el projecte de mercat municipal. Actualment el mercat té molts punts de venda desocupats i requereix d'una actuació important per a millorar la seva conservació i convertir-lo en un pol d'atracció comercial". I afegeix "l'Ajuntament farà un gran esforç per recuperar l'atractiu i la potencialitat del mercat, però aquest esforç serà inútil sense la complicitat i l'ajut dels actuals paradistes". Està previst que les obres de reforma estiguin enllestides al primer semestre de 2010.

Un cop reformat, i en relació a les parades desocupades, l'Ajuntament posarà en marxa un Espai-Viver per a emprenedors locals. Es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, i que ha d'ajudar a la consolidació i a la plena ocupació del mercat.

L'alcaldessa, Calamanda Vila, explica que "la recuperació del mercat és un dels projectes inclosos en el pacte de govern CiU-ERC. El projecte inicial era més ampli, i incloïa una reforma integral del mercat, però la situació actual no ens permet una operació d'aquesta magnitud i tampoc ens podíem quedar de braços plegats. Per aquest motiu hem decidit prendre la iniciativa, recuperar-ne la titularitat i fer les reformes necessàries. Ben aviat els paradistes disposaran de millors instal·lacions, i qui vulgui obrir una parada ho podrà fer en òptimes condicions".

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: