|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Salut pública

Dimecres, 20 de juny de 2012

L'Ajuntament posa en marxa una campanya per evitar la presència del mosquit tigre al municipi

S'ha editat un fulletó informatiu amb consells i paral·lelament es fan tractaments amb larvicides a embornals del municipi.
Per tal d’evitar la presència del mosquit tigre al nostre municipi, la regidoria de Salut Pública ha iniciat una campanya informativa consistent en diferents actuacions. D’una banda s’ha editat un fulletó informatiu amb consells per prevenir la presència de l’insecte i evitar picades, i amb indicacions per curar-les en cas que es produeixin (podeu descarregar-vos-el de “Documents”, a la dreta). Per tal d’informar la població d’una manera propera i directa, l’Ajuntament ofereix la possibilitat de dur a terme xerrades explicatives a les Associacions de Veïns. La campanya també inclou l’oferiment de visites a domicilis particulars per detectar la problemàtica.


Tractaments amb larvicides no químics

Paral·lelament a aquestes actuacions s’han dut a terme tractaments amb larvicides en diversos embornals del municipi (a la Font dels Oms, a la Riera de Vallforners i al Torrent Llibre). El producte que s’ha utilitzat (Device TB) pertany a un grup d’insecticides conegut com a Reguladors del Creixement d’Insectes (IGR). No es tracta d’un producte químic, i la seva acció és completament diferent a la dels insecticides neuro-toxicològics convencionals. El producte utilitzat actua alterant el procés de formació de la quitina a la cutícula de l’insecte, fet que li impedeix acabar la seva fase de muda. L’efecte del tractament, doncs, és el d’aturar el creixement de les larves de mosquit. Aquesta acció es durà a terme mensualment els mesos d’estiu (juny, juliol, agost i setembre).


Per a més informació us podeu posar en contacte amb la tècnica de Salut Pública, Sílvia Farriol, al telèfon 93.846.21.50 o a l’adreça silviafp@cardedeu.cat.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: