|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Medi ambient

Dimecres, 18 de juny de 2014

L'Ajuntament netejarà solars que incompleixen els deures de neteja per evitar risc de plagues i incendis

S'ha hagut de requerir l'autorització d'un jutge per tal de poder fer l'actuació subsidiària.
Després d'obtenir l'autorització judicial per tal d'accedir als terrenys, l'Ajuntament de Cardedeu efectuarà la neteja i desbrossament de quatre solars que incomplien els seus deures de neteja i conservació. Es tracta d'una actuació subsidiària, necessària per tal d'evitar el risc de plagues i incendis.

L'Ajuntament fa cada any una campanya per recordar als propietaris de solars sense edificar que aquests s'han de mantenir en bones condicions per evitar riscos de plagues i incendis. Els últims anys la campanya s'ha estès també a les tanques vegetals que delimiten la propietat privada però que envaeixen part de la via pública, que els propietaris han de mantenir ben alineades per evitar l'ocupació d'espai públic.

L'Ajuntament ha intentat repetidament contactar amb els propietaris, però amb alguns (sovint empreses constructores o promotores en concurs de creditors), no ha estat possible. Ja fa anys, doncs, que alguns emplaçaments concrets es queden sense netejar, fet que provoca presència de rates i mosquits tigre, tal com certifiquen, també, les queixes veïnals. Per tal de resoldre el problema, l'Ajuntament ha demanat autorització judicial per accedir a propietats privades que incompleixen les seves obligacions, amb l'objectiu de fer-hi una actuació subsidiària, argumentant el risc sanitari que suposa la situació actual. Finalment s'ha obtingut autorització judicial i es procedirà, per tant, a fer la neteja dels espais corresponents.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: