|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Informació

Divendres, 30 de novembre de 2018

L'Ajuntament de Cardedeu s'adhereix a l'Associació de Municipis per a l'Aigua Pública

L'AMAP aglutina municipis que difonen, promouen i impulsen la gestió pública de l'aigua, un servei bàsic i essencial que ha de tenir accés universal i accessible.

El Ple municipal va aprovar ahir l'adhesió de l'Ajuntament de Cardedeu com a membre de ple dret a l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública (AMAP), que té per finalitat difondre, promoure i impulsar la gestió pública de l'aigua, articulant tot els actors interessats en aquest model de gestió. En són municipis fundadors Badalona, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, el Prat de Llobregat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa.

El proveïment i el sanejament d'aigua són serveis bàsics i essencials, per la qual cosa cal garantir en tot moment el seu accés universal i assequible, sense manca de subministrament per motius econòmics o socials. Són serveis que s'han de prestar de forma eficaç, i alhora, els beneficis de l'activitat han de retornar a la societat, per millorar el servei, així com millorar la qualitat de l'aigua retornada al medi ambient. Per aquest motiu, molts municipis de Catalunya aposten per la gestió pública de l'aigua. A Cardedeu, també s'està treballant en aquest sentit perquè en un futur sigui internalitzat.

El nou model de gestió pública va lligat a la promoció de noves formes de control social que garanteixin la transparència, la informació, la rendició de comptes i la participació ciutadana efectiva. L'ens públic gestor d'aquests serveis haurà de rendir comptes de les seves activitats i actuacions, tant als poders públics com a la ciutadania.

L'aigua és un element indispensable per a la vida, per a la societat i per als ecosistemes. I, com a tal, s'ha de gestionar sota criteris d'interès general i de bens comuns. Des de juliol de 2010 les Nacions Unides reconeixen que l'aigua és un dret humà.

L'adhesió de l'Ajuntament de Cardedeu a l'AMAP s'ha aprovat amb 13 vots a favor (ERC, CUP, PDeCat i GpC) i 3 abstencions (PSC).

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: