|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Mobilitat

Dijous, 28 de novembre de 2013

L'Ajuntament de Cardedeu demana a Sagalés que reconsideri la petició de canviar d'ubicació una parada d'autobús

Així s'unificarien les parades del bus urbà (BUC) i del bus interurbà, evitant desplaçaments innecessaris als usuaris i potenciant la intermodalitat.
Abans de l'inici de les obres d'urbanització de la Diagonal Fiveller i de la plaça Marc Viader, la parada de bus interurbà de l'avinguda del Rei en Jaume estava situada a tocar de la Diagonal Fiveller. La parada tenia una longitud de 8 metres amb un pas de vianants no semaforitzat just al davant, cosa que dificultava la visibilitat dels vianants i, en conseqüència, disminuïa la seguretat.

Per les afectacions de les obres de la Diagonal Fiveller, l'Ajuntament de Cardedeu va sol·licitar i obtenir l'autorització de la Generalitat per traslladar provisionalment la parada a la mateixa avinguda del Rei en Jaume aprofitant la parada del BUC (Bus Urbà de Cardedeu), que compta amb un espai disponible de 17,30 metres al costat d'uns contenidors.

L'Ajuntament de Cardedeu considera que el fet de tenir les dues parades de bus (interurbà i urbà) en un mateix espai és una situació idònia per als passatgers, ja que evita desplaçaments absurds i potencia la intermodalitat, a més del fet que està situada just davant l'estació de Rodalies Renfe. En aquest sentit, l'Ajuntament ha fet diverses gestions per tal de mantenir ambdues parades en el mateix punt.

Quan falten pocs dies per inaugurar les obres d'urbanització de la Diagonal Fiveller i la plaça Marc Viader, l'empresa Sagalés, operadora del servei de bus urbà i de l'interurbà, ha rebutjat la proposta de l'Ajuntament i s'ha negat a mantenir les dues parades juntes. L'empresa argumenta que calen 22 metres de parada per un vehicle de 8 metres com el BUC, i que són necessaris 24 metres de parada per un autobús estàndard de 12 metres (interurbà). També comenta que per mantenir ambdues parades juntes caldria desplaçar els contenidors, deixant la parada de bus interurbà davant el pas de vianants i la del BUC mantenir-la a darrera.

L'Ajuntament de Cardedeu no entén la negativa de Sagalés, i més quan es dóna la circumstància que a Granollers la mateixa empresa està treballant per unificar les parades del servei de bus urbà amb el servei interurbà, com van publicar diversos mitjans de comunicació. Esperem que Sagalés rectifiqui i permeti la unificació de parades a Cardedeu sense haver d'ampliar la parada existent ni sense haver de desplaçar contenidors. L'avinguda del Rei en Jaume és una via on hi circulen més de 20.000 vehicles diaris i no hi ha massa espai disponible. A més, sempre que es desplacen contenidors es provoquen molèsties innecessàries i queixes del veïnat.

L'objectiu de l'Ajuntament de Cardedeu és millorar el servei en benefici de les persones usuàries.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: