|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Arxiu

Dilluns, 29 de gener de 2018

L'advocat i jutge Marc Viader cedeix documentació del seu bufet i material polític a l'Arxiu municipal

Entre d'altres, hi ha els llibres del judici de la ingesta d'olis tòxics (oli de colza), i documentació i material polític dels inicis de l'ecosocialisme.

L'advocat i jutge retirat Marc Viader Pericas ha cedit a l'Ajuntament de Cardedeu documentació del seu bufet d'advocats i documentació política dels inicis de l'ecosocialisme al Vallès Oriental. La cessió s'ha fet efectiva en un acte on l'alcalde, Enric Olivé, i Marc Viader han signat l'acta de cessió.

En concret, Viader ha cedit 165 llibres de sessions del judici oral desenvolupades a la Casa de Campo de Madrid des de març de l'any 1987 fins al maig de 1988, relatives al sumari 129/81 de la síndrome causada a consumidors per la ingesta d'olis tòxics (oli de colza); així com expedients originals del seu bufet jurídic sobre casos importants de diferents àmbits del Dret, alguns significatius per la seva relació amb Cardedeu i amb el Vallès Oriental.

Entre la documentació cedida per Viader, també hi ha llibres publicats i inèdits de l'autor, cartells d'actuacions musicals dels anys 60 del segle XX, o cartells i banderoles polítiques dels anys 70 i 80 del segle XX. Tota la documentació s'ha integrat a l'Arxiu Municipal de Cardedeu, des d'on estarà disponible per consultar amb el nom de "Fons Documental Marc Viader Pericas".

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: