|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Millora urbana

Dilluns, 29 de febrer de 2016

La zona exterior de la Tèxtil Rase serà una plaça

Ben aviat es rehabilitarà també l'exterior de la nau central del complex cultural de la Tèxtil Rase amb la recuperació de la façana original, la reparació de la coberta, el sanejament del sostre i la substitució de les finestres malmeses.
Aquesta setmana començaran les obres de millora de l'espai exterior de la sala polivalent de la Tèxtil Rase. La zona de sorra que toca amb l'avinguda de Jaume Campmajor i el lateral del Centre de dia es pavimentaran amb llambordes. Aquest espai, fins ara ruderal, s'havia fet servir irregularment com a aparcament fortuït i provocava problemes de brutícia i seguretat per l'afluència de persones de diferents edats a l'equipament. L'actuació, que es complementarà amb la plantació d'arbres, arbustos, una petita franja enjardinada i la col·locació de bancs als laterals, transformarà l'espai en una plaça polivalent. D'aquesta manera quedarà un espai ampli i sobri en la distribució elements per poder-hi celebrar diversitat d'actes a l'exterior o per al seu ús com a plaça. L'actuació es farà en sintonia amb el caràcter industrial de l'antiga fàbrica, que fa més de 100 anys (1912) va iniciar la seva construcció original. L'obra, amb un cost de 52.340 euros, està finançada al 100% per la Diputació de Barcelona.

D'altra banda, és previst que ben aviat també s'iniciïn les obres de rehabilitació de la nau 1 del complex cultural de la Tèxtil Rase, que pel seu desús s'està deteriorant. En una primera fase es recuperarà la façana sud original amb l'enderroc dels cossos que hi sobresurten i que no tenen interès arquitectònic perquè van ser afegits a posteriori. També s'obriran noves portes d'accés a l'interior de la nau, es netejarà i repararà la coberta de voltes, es sanejarà l'estructura interior dels sostres i es repararan i substituiran les finestres. A més, el Casal de Joves la Fusteria s'ampliarà amb una nova sala polivalent de 80 metres quadrats aprofitant, ja, part de la nau 1. Aquestes obres també estan finançades íntegrament per la Diputació de Barcelona, amb un cost de 229.100 euros.
Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: