|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Desenvolupament local

Dijous, 10 de desembre de 2015

La Unió Europea premia Guifi.net, la xarxa de telecomunicacions participada per Ticae, empresa allotjada al CSETC

Guifi.net fa arribar l'accés a Internet on no era possible a partir d'un model basat en l'economia col·laborativa.
La Fundació Guifi.net ha rebut, de la mà del Comissari de Societat Digital de la Comissió Europea, el premi com a millor iniciativa per la Banda Ampla de nova generació del 2015 en la categoria de "models innovadors en finançament / models econòmics i inversió" com a reconeixement al model desenvolupat i al considerar-lo com a referència per a la inspiració de molts altres projectes de banda ampla de nova generació a Europa. L'empresa Ticae Telecom S.L., amb seu al CSETC de Cardedeu, forma part de Guifi.net.

La xarxa de telecomunicacions Guifi.net va començar a desenvolupar-se al 2004 com a iniciativa ciutadana que, mitjançant enllaços sense fils, aconseguia fer arribar l'accés a Internet on no era possible tenir-lo de cap altra manera. Des d'aquell moment la infraestructura de xarxa no ha parat de créixer, havent incorporat, en els darrers anys, trams de xarxa amb fibra òptica i desenvolupat el model econòmic basat en l'economia col·laborativa. El resultat és l'habilitació de professionals i petites empreses vinculades al territori per posar en valor la proximitat i oferir uns serveis competitius en cost i qualitat als que puguin oferir els operadors que utilitzen models estrictament privats basats en el domini de la infraestructura.

L'empresa Ticae Telecom, creada pels emprenedors Jorge Losada i Xavier Poza de Sant Pere de Vilamajor i Cardedeu, forma part de la fundació Guifi.net com un element de la plataforma que té com a objectiu la xarxa oberta, lliure i neutral.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: