|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Informació

Dijous, 24 d'octubre de 2013

La proposta de modificació del POUM per als usos religiosos es tornarà a portar al Ple Municipal

El govern de Cardedeu tornarà a presentar la proposta d'aprovació provisional de la modificació del POUM (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal) de Cardedeu, relativa als usos religiosos al Ple Municipal previst pel dimecres 30 d'octubre. Aquesta proposta ja va ser presentada al Ple de 25 de juliol de 2013 però no va prosperar per no assolir la majoria absoluta en la votació.

Actualment el POUM fixa l'ús religiós dins l'ús sociocultural i amb possibilitat de desenvolupar-se en el 95 % del sòl residencial de Cardedeu, és a dir, en totes les zones de pisos i cases unifamiliars. La intenció del govern municipal és ordenar aquest usos per donar compliment a la Llei 16/2009, de 22 de juliol, de centres de culte, que planteja promoure i garantir l'ús religiós específicament en zones d'equipaments, instant els municipis a incorporar-ho al POUM.

Les parcel·les proposades per l'equip de govern susceptibles d'ús religiós formen part del patrimoni municipal, i es posaran a l'abast de les comunitats religioses mitjançant un procés de venda.

La proposta es torna a posar sobre la taula a iniciativa del govern amb l'objectiu d'ordenar aquests usos. A més, la comunitat islàmica de Cardedeu ha fet una petició oficial per adquirir la parcel·la situada a l'avinguda de Catalunya, cantonada amb el carrer Pep Ventura.

D'altra banda, si la proposta d'ordenament d'usos no prospera, continuarem amb la situació actual, que suposa desenvolupar l'ús religiós en qualsevol punt del municipi sense altre condicionant que el que es demana per qualsevol altra activitat. La comunitat islàmica ja ha fet saber que, si la modificació no tira endavant, està mirant un espai en un lloc més cèntric del municipi.

Així doncs, està a la mà de govern i oposició la decisió de tirar endavant la proposta d'aprovació provisional de la modificació del POUM relativa als usos religiosos.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: