|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Museu

Dimarts, 12 de maig de 2015

La Nit dels Museus i lliurament del Premi d'Honor Tomàs Balvey

L'entrada al Museu serà gratuïta durant tot el cap de setmana.
El Museu Arxiu Tomàs Balvey (MATBC) se suma al Dia Internacional dels Museu i a la Nit als Museus amb una visita als magatzems del MATBC el divendres 15 de maig i amb l'entrega de la IV Premi d'honor Tomàs Balvey el diumenge 17. El cap de setmana també coincideix amb el ja tradicional taller d'elaboració de ratafia, el dissabte. A més, l'entrada al Museu serà gratuïta durant tot el cap de setmana.

Divendres 15 maig, 21 h
La Nit dels Museus
Enguany es farà una visita comentada al magatzem de Can Xicola, on es conserva el gruix dels fons del museu format per col·leccions de numismàtica, geologia, paleontologia, etnologia, armes, arqueologia, ciències naturals, indumentària, ceràmica, mobiliari, farmàcia i extenses col·leccions d'objectes decoratius i de la vida quotidiana dels segles XVIII - XX, entre d'altres, que majoritàriament fan referència a la història de Cardedeu i a la interpretació
feta pel seu fundador, Tomàs Balvey i Bas, a més d'un arxiu històric.

La visita, a més de donar a conèixer aquests fons, vol mostrar la importància de garantir-ne la seva preservació així com aproximar al visitant al sistema d'ordenar, inventariar, classificar i catalogar els objectes del fons. A més, el museu romandrà obert fins a les 12 de la nit i l'entrada serà gratuïta per a tot aquell qui vulgui fer una visita nocturna per les sales del MATBC.


Dissabte 16 maig, 11 h
Taller per elaborar la ratafia
Taller per aprendre a elaborar la ratafia de la iaia Maria de Cardedeu, producte propi del Museu. A càrrec d'Enrica Renter. Amb tast de ratafia.
Preu: 5 € general / 3 € jubilats i Amics del Museu
Cal reserva prèvia al 93 871 30 70.


Diumenge 17 de maig, 12 h
IV edició del Premi d'Honor Tomàs Balvey
Enguany el premi serà lliurat a Pere Comas, a títol pòstum, coincidint amb el centenari del seu naixement. El premi està dotat amb la reproducció d'un pot de la farmàcia Balvey fet per la ceramista cardedeuenca Rosa Maria Viader Pintu.

Aquest premi es va instituir l'any 2012 amb l'objectiu de reconèixer la tasca desenvolupada per totes aquelles persones que dediquen el seu esforç a la difusió i preservació del nostre patrimoni cultural.

Lloc: Sala de les Columnes de l'Ajuntament de Cardedeu.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: