|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies

Dijous, 24 de març de 2011

La família de Pau Fort cedeix al municipi de Cardedeu l'arxiu del fotògraf

L'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, i la família Fort han signat aquest migdia un contracte de cessió en comodat de l'arxiu fotogràfic de Pau Port al Museu Arxiu Tomàs Balvey.
L'arxiu de Pau Fort està compost de fotografies en paper, plaques de vidre, negatius, documents i manuscrits, entre els quals en destaquen llibres de notes amb informació sobre la donació de la Casa Daurella (actual seu del Museu), manuscrits entre en Tomàs Balvey i el propi Pau Fort, i nombroses fotografies documentals del municipi. A partir d'ara, el Museu Arxiu inventariarà i documentarà aquest fons, que restarà a la disposició de qualsevol persona que vulgui consultar-lo.

Pau Fort i Bartrés (Sentmenat 1899 - Cardedeu 1978), fotògraf aficionat, fou conservador del museu-arxiu després de la mort de Tomàs Balvey l'any 1954, i fou l'encarregat d'ordenar i classificar alguns dels objectes del museu. A petició seva, l'any 1956 la Diputació de Barcelona va incloure el Museu de Cardedeu en el cens dels Museu Locals.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: