|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Informació

Dilluns, 30 d'octubre de 2017

La Creu de Terme ha quedat malmesa per un incident

El monument, de 1679, ha patit danys importants després que uns joves hi practiquessin parkour.

La Creu de Terme de Cardedeu ha quedat greument malmesa arran d'un incident provocat per dos menors d'edat mentre feien parkour. Els joves van ser identificats i traslladats a dependències policials després de reconèixer ser els causants dels danys d'aquest element inclòs en el catàleg del patrimoni local i urbanístic de Cardedeu (la fitxa es pot consultar a l'enllaç adjunt).

Des de l'Ajuntament ja s'ha sol·licitat ajut a l'Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona per restaurar-la.

La Creu de Terme és una creu monumental de l'any 1679, el monument més característic de Cardedeu, i està situada a l'entrada del municipi venint de Granollers, a la plaça de la Creu. L'Ajuntament en concedeix una reproducció en bronze com a màxima distinció de la vila.

El parkour, o art del desplaçament, és una disciplina que consisteix a desplaçar-se pel medi urbà o natural, superant els obstacles que es presenten en el camí (tanques, murs, espais buits...) de la forma més fluida i eficient possible, i servint-se únicament del propi cos.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: