|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Mobilitat

Dimarts, 1 de juny de 2010

La carretera de Cànoves es remodelarà l'any 2012

El projecte de millora integral de la carretera de Cànoves (BV-5108) contempla l'eixamplament de la calçada i la construcció de, com a mínim, tres rotondes per augmentar la seguretat viària i ordenar el trànsit. Així ho van explicar ahir els representants de la Diputació de Barcelona en la presentació pública del projecte definitiu de remodelació d'aquest vial.

En concret, s'actuarà en el tram comprès entre la rotonda de la plaça de la Porta oberta de Cardedeu i la intersecció amb la carretera de Cànoves a Sant Antoni de Vilamajor (BP-5107). La calçada, de 5,5 metres actuals sense vorals, s'ampliarà a 7 metres amb dos carrils de 3 m i vorals d'un metre. A més, per reduir la velocitat dels vehicles i ordenar el trànsit, es construiran rotondes a les interseccions que donen accés a les urbanitzacions de les Pungoles i Ca l'Esmandia (actualment amb deficiències de visibilitat), així com al punt on es troba amb la BP-5107.

La remodelació de la carretera inclou l'adequació dels revolts per fer-los més segurs, la millora de les proteccions i la senyalització, i la integració ambiental. Segons l'alcaldessa, Calamanda Vila, "aquesta obra permetrà esborrar Cardedeu de la llista de punts negres que hi ha a Catalunya pel què fa a accidents de trànsit. Per tant, estem parlant d'una obra urgent i imprescindible que s'ha de fer quan abans millor per garantir la seguretat dels milers d'usuaris que hi passen cada dia".


Segons les previsions de la Diputació, que finança íntegrament la remodelació del vial, les obres duraran un any i començaran durant la segona meitat de 2011 amb un cost de 4,2 milions d'euros. En aquest sentit, l'alcaldessa comenta "malauradament en el futur proper veurem poques inversions en infraestructures i equipaments al nostre terme municipal que superin els quatre milions d'euros com en aquest cas. Això vol dir que la gent ha de valorar l'esforç que es farà en la remodelació d'aquests quatre quilòmetres de carretera que esperem que estiguin enllestits durant l'any 2012".

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: