|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies

Dimecres, 7 de setembre de 2011

"la Caixa" entrega 10.000 euros a l'Ajuntament de Cardedeu per ajuts d'urgència social

Es destinaran a cobrir necessitats bàsiques d'habitatge, manutenció i subministraments.
"la Caixa" ha aportat 10.000 euros a l'Ajuntament de Cardedeu per destinar-los a ajuts d'urgència social. Aquets diners complementaran el fons del pressupost municipal destinat a aquest concepte, i es destinaran a cobrir necessitats bàsiques d'habitatge, manutenció i subministraments.

Han formalitzat l'acord l'alcaldessa, Calamanda Vila, i el Director de l'Àrea de Negoci del Vallès Nord de "la Caixa", Manel Mora. També han assistit a l'acte els tinents d'alcalde, Jaume Fort i Pere Freixas, Antoni Buxadé, director de l'oficina de "la Caixa" a Cardedeu, i la cap de l'Àrea de Serveis Personals, Núria Martinez.

L'increment de l'atur i l'exhauriment de prestacions i ajuts ha abocat a moltes famílies a greus dificultats per a afrontar despeses bàsiques com les d'habitatge (lloguer o hipoteques), de subministraments, de manutenció, etc. En aquest procés el paper dels serveis socials de primer nivell, els de l'Ajuntament, hi juguen un paper important i molt actiu.

Malgrat la retallada pressupostària, l'Ajuntament de Cardedeu ha destinat aquest any 40.000 euros a ajuts d'urgència, 5.000 euros més que al 2010. Aquestes partides es destinen al suport a persones en situació de vulnerabilitat social especial.


Obra Social "la Caixa": Pensant en les persones més que mai
L'Obra Social manté el 2011 un pressupost de 500 milions d'euros. El desenvolupament de programes de caràcter social, adequats a les necessitats més emergents en l'actual conjuntura, acapara la major part de la inversió. La superació de la pobresa infantil, el foment de l'ocupació entre col·lectius amb dificultats, l'envelliment actiu i saludable de les persones majors i l'atenció a les persones amb malalties avançades són, en aquests moments, les quatre línies de treball prioritàries.

A més d'aquests, l'entitat impulsa altres projectes dirigits a cobrir diferents manques socials: la prevenció del consum de drogues, l'accés a l'habitatge, la integració dels immigrants, el foment del voluntariat, la concessió de microcrèdits o la Cooperació Internacional.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: