|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Biblioteca

Dijous, 19 de setembre de 2013

La Biblioteca presenta "Art en família", activitats per a pares i infants al voltant de la creativitat

Es faran un cop al mes durant l'últim trimestre d'aquest any.
La Biblioteca Marc de Vilalba ha preparat el cicle "Art en família", un conjunt de xerrades per a pares i tallers per a infants al voltant de la creativitat. Consisteix en 4 activitats per a infants i pares amb 4 especialistes al voltant de la creativitat en la infància, que es faran un cop al mes durant l'últim trimestre d'aquest any.

Per participar-hi cal inscripció prèvia a la Biblioteca. Cada sessió costa 4 euros per família, i les quatre sessions 12 euros.

Dimecres 25 de setembre, a les 18 h
MÚSICA EN LA INFÀNCIA

Xerrada per a pares i mares i taller familiar a càrrec de Dàmaris Gelabert. Durant la xerrada els infants participaran a l'activitat Aquí no hi ha silenci.
Reflexionarem sobre la música i la cançó com un dels millors canals de comunicació, d'expressió i de relació afectiva entre adults i infants. I experimentarem amb cançons i jocs musicals per viure la música en família a través d'un petit taller d'estimulació musical que es farà després de la xerrada.

Dàmaris Gelabert és pedagoga, musicoterapeuta, autora i cantant de cançons infantils. En els darrers anys ha desenvolupat el mètode d'estimulació musical Totsona per infants de 0 a 6 anys. És directora de Totsona Records i de l'Espai Totsona a Cardedeu.

Divendres 18 d'octubre, a les 18 h
INFANTS I CREACIÓ ARTÍSTICA

Xerrada per a pares i mares a càrrec de Liria Morán. Durant la xerrada els infants participaran al taller creatiu Fem de pintors.
Reflexions entorn als infants i la creació artística com a procés vital que es forja en els inicis de la vida i les primeres relacions i que requereix d'un entorn que l'acompanyi amorosament perquè se senti lliure en la seva expressió.

Liria Morán és psicòloga infantil en el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç de Granollers.

Dimarts 26 de novembre, a les 18 h
COM ESDEVENIR UN EXPLORADOR EN EL MÓN DE L'ART

Xerrada per a pares i mares i infants a partir de 6 anys a càrrec de Teresa Duran.
Una de les preguntes més difícils de contestar en aquest món és aquesta: per a què serveix l'art? Si mirem a totes bandes i tan enrere en el temps com la nostra memòria ho permeti, trobarem, pel cap baix, sis respostes possibles. Però aleshores, ens caldrà encara trobar els lligams, les pràctiques, els motius per anar a trobar l'art allí on sigui ara: és a dir per esdevenir, cadascú al seu gust i nivell, uns autèntics exploradors artístics, no tant per a introduir-nos en el mercat de l'art i dels museus, com per a veure'l i viure'l en el nostre dia a dia, per a major satisfacció nostra i dels nostres ulls.

Teresa Duran és especialista en llibre infantil i juvenil, tant en el camp de la creació com de la investigació, la crítica literària, la docència i la difusió. Diplomada en Disseny Gràfic i doctora en Pedagogia, és professora del Departament de l'Educació Visual i Plàstica de la Universitat de Barcelona.

Dilluns 9 de desembre, a les 18 h
EM COMUNICO PER SIGNES

Xerrada pràctica per a pares i mares amb infants més petits de 2 anys a càrrec de Anna Llupià.
Els nostres petits comencen a expressar-se bé amb la parla al voltant dels dos anys però la seva capacitat per reconèixer les coses i anomenar-les comença abans de l'any. La llengua de signes ens ofereix la possibilitat d'obrir la comunicació més aviat. Cal, però, estar atents a les seves inquietuds i necessitats, voler entrar en el seu món i moltes ganes de passar-ho bé. Comprendre els altres i comunicar-s'hi és tot un art que comença ja de ben petits!

Anna Llupià és la impulsora de Signar en Família, metgessa especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública per l'Hospital Clínic de Barcelona.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: