|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Cultura

Dimecres, 18 de novembre de 2015

La 23a edició del Voluntariat per la llengua arrenca amb 20 parelles lingüístiques a Cardedeu

Una vuitantena de persones entre alumnes, aprenents, voluntaris i cantaires van omplir dijous, 12 de novembre, la Sala de les Columnes de l'Ajuntament, on també es va poder veure l'exposició sobre el Voluntariat per la llengua "10 anys de VxL: un tast!", una exposició itinerant que va ser comentada per la tècnica de l'Oficina de Català de Cardedeu, Assumpta Relats, per emmarcar aquesta vint-i-tresena edició, que arrenca amb 20 parelles lingüístiques.

Sobre la vigència d'aquest programa que fomenta l'ús social del català, va destacar un parell de coses: que continua sent un bon complement als cursos de català, i també que s'ha convertit, al llarg d'aquests anys, en una eina de cohesió social que, més enllà de formar parelles lingüístiques perquè conversin en català una hora a la setmana, ofereix tant a voluntaris com aprenents la possibilitat de conèixer la realitat social i cultural del territori, mitjançant activitats complementàries, com ara: xerrades, passejades, sortides al teatre, visites a exposicions..., i també donant a conèixer la tasca que fan entitats com l'Agrupació Coral Cardedeuenca.

Tot seguit, Jaume Sala, president de l'Agrupació Coral, va parlar de la trajectòria de l'entitat, que enguany celebra el centenari i que ‘ha estat en molts moments el pal de paller de la cultura de Cardedeu'. Per il·lustrar-ho, es va projectar un extracte del vídeo Cent anys cantant. I, després, dirigits per Emilio de la Linde, la coral va oferir un parell de cançons del seu repertori.

Al final de l'acte es va tenir un record per a l'Ovidi Montllor, en el vintè aniversari de la seva mort. La coral va interpretar la cançó Als companys i tots junts, cantaires i assistents, van cantar La cançó de les balances.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: