|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Cultura

Dilluns, 18 de novembre de 2013

La 19a edició del Voluntariat per la llengua s'engega amb 24 parelles lingüístiques a Cardedeu

El divendres 15 de novembre, a les 7 del vespre, es van presentar a Vil·la Paquita les 17 noves parelles lingüístiques que, juntament amb les 7 que continuen de l'edició anterior, impulsen el Voluntariat per la llengua de Cardedeu.

Després de la presentació, parelles i alumnes dels cursos de català van poder gaudir, a la Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu, d'un recital de poesia en homenatge a l'escriptora i bibliotecària Joana Raspall, a càrrec del grup Para Bé l'Orella. Abans de començar el recital, que va reunir més d'una cinquantena de persones, es va dedicar un petit record al poeta Miquel Martí i Pol, en el desè aniversari de la seva mort.

Com si expliquessin un conte, el grup Para Bé l'Orella ens va oferir el recital "El món màgic de la Raspall", un diàleg ben entretingut entre la Joana (una nena encuriosida que té una llibreta plena de poemes on escriu tot el que l'envolta i li passa pel cap) i un drac. Una bona manera d'apropar-nos algunes de les seves poesies que parlen d'animals, plantes, objectes quotidians, sentiments...

L'acte, organitzat per l‘Oficina de Català de Cardedeu amb la col·laboració de la Biblioteca, s'emmarca dins dels actes que s'organitzen arreu de Catalunya per commemorar el centenari del naixement de l'escriptora.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que fomenta l'ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat. El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 fins al 2012 hi han participat més de 70.000 parelles. Amb relació a les entitats i establiments col•laboradors en el projecte, des del 2006 fins al 2012 hi han participat prop de 4.500 entitats i més de18.000 establiments.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: